TALAS BELEDİYESİ ?KENTSEL TASARIM SINIRI? İLE

TALAS BELEDİYESİ ?KENTSEL TASARIM SINIRI? İLE

TÜRKİYE´DE BİR İLKİ UYGULADI ...

Talas Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı gerçekleştirerek gündeminde bulunan maddeleri karara bağladı. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Meclis´te yaptığı konuşmada Türkiye´de ilk defa Talas´ta uygulanan ?Kentsel Tasarım Sınırı? ile daha kaliteli ve nezih bir yapılaşmanın önünün açılacağını söyledi.

Yeni imar revizyon planı ile Talas´ın birikmiş sorunlarının çözüleceğini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?İmar revizyon planı ile Talas´ın 30-40 yıllık birikmiş sorunu çözüldü. Talas´ta farklı bir yapılaşmanın da önünü açmış olduk. Bu çalışmalarımız Talas´ı güzelleştirecek çalışmalar. Anayurt´ta 8 ticaret ve 3 tane kütle parselini kaldırdık. Dolayısıyla rant ve para amaçlı değil, Talas´ın geleceğini kurtarmak açısından çok sıkışmış yerlerde bu alanları kaldırdık. Yeşil alan miktarını büyük ölçüde artırdık. Küçük yeşil alanları büyüttük. Bahçelievler ve Yenidoğan Mahallesi´nde dar olan yollarımızı genişletiyoruz.? dedi. 
Yeni imar planının onaylanması ile birlikte Talas´ta daire yüksekliklerinin artacağını ve dairelerin daha ferah hale geleceğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Yeni imar planında hepsinden önemlisi kat arası mesafeler. Yeni imar planımızın onaylanması ile birlikte yeni vereceğimiz daire yüksekliklerini minimum 3.25 metreye çıkarıyoruz. Daireler çok daha ferah hale gelecek. Dükkan üstü ve asma katları 7.5 metreye çıkardık. Kapalı otoparkları teşvik ediyoruz. Bu konuda müteahhitlere baskımız olacak. Jeneratör ve binaların cephesine kadar her konuya müdahalemiz olacak. Türkiye´de ilk defa kentsel tasarım sınırını Talas´ta biz uyguladık. Bu çok önemli çünkü Talas´ın bundan sonraki yapılaşmasında ucube, dikkat çeken değişik renklerde mekanların önünü kesip çok nezih ve kaliteli bir yapılaşmanın önünü açacağız. Yapılaşması çok eski olan alanları Kentsel Dönüşüm vasıtasıyla yeniden yapacağız. Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"