TALAS BELEDİYESİ´NİN

TALAS  BELEDİYESİ´NİN

GELENEKSEL MAHALLE İFTARLARI BAŞLADI

Talas Belediyesi´nin Ramazan ayının manevi iklimini yaşatmak ve komşuluk bilincini geliştirmek amacıyla başlattığı geleneksel "İftar ve Kardeşlik Sofrası" yukarı mahallelerden Çatakdere´de gerçekleşti.
Mahalle meydanına kurulan 400 kişilik sofraya Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, eşi Emel Palancıoğlu ve çocuklarıyla birlikte geldi. İftara Başkan Palancıoğlu´nun yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, meclis üyeleri, muhtar Mehmet Vural ve kadın-erkek, çoluk çocuk çok sayıda mahalleli katıldı.
Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Çatakdere Muhtarı Mehmet Vural, geleneksel "İftar ve Kardeşlik Sofrası"nın mahallelerinden başlamasından dolayı Başkan Palancıoğlu´na teşekkür etti.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ramazan´ın birlik, beraberlik ve paylaşmanın zirveye çıktığı bir ay olduğunu belirterek, bunu yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Ramazan ayında amacın aç kalmak değil, aç olanların halinden anlamak olduğunu kaydederek, "Bu yıl 15 mahallemizde Ramazan sofralarımızı kurarak vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışacağız. Amacımız hem sizlerin bu mübarek ayda yanınızda olmak hem de mahallelerimizin varsa ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek gerekli çalışmaları başlatmaktır. 33 mahallemizin muhtarlarıyla her zaman bir araya gelip sorunlarımızı gidermek için çalışıyoruz. Bizleri mütevazi bir sofrada buluşturan Cenabı Allah´a şükürler olsun. Bu vesileyle Ramazan ayınızı tebrik ediyor, Rabbimden birliğimizin ve beraberliğimizin devam ettiği nice bayramlara bizleri ulaştırmasını niyaz ediyorum. Hayırlı Ramazanlar." dedi.
Konuşmaların ardından okunan ezanla hep birlikte oruçlar açıldı. İftarda mahalleliye geleneksel Ramazan şerbeti ve dondurma ikram edildi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor