TALAS KADIN KÜLTÜR MERKEZİ VE

TALAS KADIN KÜLTÜR MERKEZİ VE

KAPALI ÇOCUK PARKI AÇILDI ...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun seçim döneminde kadın ve çocuklara yönelik önemli bir proje olarak açıkladığı "Talas Kadın Kültür Merkezi, Spor Merkezi ve Kapalı Çocuk Parkı" Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımıyla açıldı.
Bodrum, giriş ve üst kattan oluşacak tesis, kadınlar için eğitim alacakları, spor ve toplantı yapabilecekleri, çocuklar için ise eğlence ve eğitici faaliyetlerin yapılacağı mekan olarak 2 milyon TL maliyetle tamamlandı.
Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İl ve İlçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Tesisin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, hizmetlerin her geçen gün artacağına inandığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemin de belediye başkanlığına çok benzediğini ifade etti.
Kapalı çocuk parkı, kadın kültür ve spor merkezi olarak hizmet verecek merkezin vatandaşların yaşamına olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Süleyman Kamçı, ?Kadın, genç, çocuk bir arada bu merkeze gelerek birçok hizmetten faydalanacak. Zamanını burada daha değerli aktivitelerle geçirebilecek. Burada eğitim alan, sportif becerilerini artıran gençlerimiz başarılı bireyler olarak, ilimize de hizmet edecektir. Ayrıca, küçük çocukları olan kadınlarımız, evlerine kapalı kalmak yerine, çocukları oyun parkında oynarken, kişisel becerilerini artıracak ve sosyalleşme imkanına kavuşacaklardır. Çok güzel proje olmuş. Hayırlı olmasını dilerim.? dedi.
Açılışta bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündem hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
"Türkiye son yılların en büyük belaları ile karşı karşıya kaldı. Çünkü Türkiye kendi gönül coğrafyasının lideri bir ülkedir. Bizimle aynı hissiyatı taşıyan herkes Türkiye´yi lider bilir. Çünkü ?dünya beşte büyüktür´ diyecek kimse yok. Biz dünyanın vicdanı olduğumuz için dikkat çekiyoruz. Bundan dolayı Türkiye´nin güçlenmesini istemiyorlar. Önce PKK´yı beslediler, sonrada FETÖ´yü evin içinde beslediler. Sonradan bunlarında gerçek yüzü ortaya çıktı. Biz asla taviz vermeyiz ve gitmeye, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yoku güçlü olmak. 16 Nisan´da Kayseri´den ve Talas´tan çok yüksek oy çıkacağını düşünüyorum. Çıktığında da önümüz açık inşallah." diyen Bakan Mehmet Özhaseki, ?Talas Belediyemizin yaptığı bu tesisimizin hayırlı olmasını dilerim. Artık ideolojik belediyecilik yerine hizmet belediyeciliği başladı. Yaptığımız birçok işte belediyecilikte Kayseri modeli olduk. Mustafa Başkanımızı kutluyorum. Talas için güzel işler yapıyor. Dua alıyor. Bu güzel Talas´a tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.? şeklinde konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Talas Belediye´sinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek belediyenin projelerinden bahsetti.
Kadın Kültür Merkezi, Spor Merkezi ve Kapalı Çocuk Parkını 2 milyon TL maliyetle tamamladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Kapalı çocuk parkında 3 tür yaş grubuna ait sınıflarımız var. Cenazesi, düğünü veya işi olan kadınlarımız gece 22.00´a kadar çok cüzi bir ücretle çocuklarını bizlere emanet edebilirler. Al katında eğitim merkezlerimiz ve spor merkezi var. Bu aya özel yüzde 50 indirimle başlatacağız inşallah. Hayırlı olmasını dilerim.? dedi.
3 yıldır Talas´a koştur koştur hizmet yaptıklarını vurgulayan Başkan Palancıoğlu, ?Hizmetlerimin baş köşesinde hanımlarımız ve gençlerimiz var. Açtığımız tesisimiz bu kapsamda pilot bir çalışma. İlk denemesini yapıp bundan sonra Talas´ın geneline ulaştırmak istiyoruz. Kadınlarımızı rahatlatmak için tüm projelerimizde onları düşünüyoruz. Seçimde vaad ettiğimiz bir çok projemizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta Talas Belediyemizin ilave hizmet binasını, abdesthaneler, ATM´li taksi durakları, 22 parça kamyon ve iş makinasının tanıtımını yapmıştık. Talas´a geldiğimiz günbden beri Talas´ın en büyük ihtiyacı olan cami, okul ve sağlık ocağı ile ilgili de büyük yatırımlar yaptık. Bu kapsamda 8 caminin temelini attık. 3 tanesinin açılışını yaptık. 2016 yılında da 6 okulun açılışını yaptık. Talas tarihinde yapılan okul ve camilerin yüzde 15´ini son 3 yıl içerisinde yaptık. 2 sağlık ocağı açtık önümüzdeki günlerde 2 sağlık ocağını Mevlana Mahallesinde temellerini atacağız.? dedi.
Önümüzdeki ay evlenecek çiftler için Kayseri´nin en lüks mekanın da nikah kıyılmaya başlanacağını anlatan Başkan Palancıoğlu, ?Faytonla gelin ve damat Tablakaya Mahallesindeki tarihi binaya gelecek. Burada nikahlarını kıyacağız. Geri Dönüşüm ile ilgili Talas´ta büyük yol kat ettik. Eski Düğün Salonunu onarıp kongre merkezi haline getirdik. Ali Dağı 360 projemizde itfaiye yolu, bisiklet yolu, yürüyüş yolunu açtık. Tarihi Talas´ta restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Bir ay içerisinde Büyükşehir Belediyemiz ile Yaşam Merkezinin temelini atmaya planlıyoruz. Türkiye´nin en farklı en güzel 7/24 açık kütüphanesini de Büyükşehir Belediyemiz ile önümüzdeki yıl temelini atacağız. Talas genelinde imar revizyon çalışmalarımızda eski yapı stoğunun değiştirilmesi ve yenilenmesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Sosyal ve kültürel programlar çerçevesinde belediyemiz oldukça aktif. Talas renkli bir ilçe biz burada hizmet etmekten çok mutluyuz. Bize her konuda destek olan Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, İl Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.? diye belirtti.
Açılış töreni yapıldıktan sonra Başkan Palancıoğlu ve Kayseri protokolü Kadın Kültür Merkezini gezdiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da