TALAS BELEDİYEİ GELENEKSEL TATLARI YAŞATIYOR

TALAS BELEDİYEİ GELENEKSEL TATLARI YAŞATIYOR

Talas Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, her hafta ‘Yöresel Tatlar’ ın kültürel değerler olarak yaşatılması kapsamında başlatılan arabaşı ikramını Selçuklu Evi`nde gerçekleştirdi.

1000 kişilik dev kazanda hazırlanan Kayseri mutfağının önemli lezzetlerinden arabaşı çorbası vatandaşlara ücretsiz ikram edildi. Arabaşı ikramına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen, kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kepçelerle doldurulan arabaşı çorbasını içen vatandaşlar, soğukların başladığı günlerde içlerini ısıtırken, geleneklerden birinin daha yaşatılmasından duydukları mutluluğu ifade etti.

Kültürel değerlerin yaşatılmasından dolayı ilçe hanımlarına teşekkür eden Başkan Rifat Yıldırım, "Biz, kendimize ait her bir değeri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz" dedi. Arabaşı çorbasının milli bir kültür olduğunu altını çizen Başkan Yıldırım, "Özellikle soğuk havalarda herkesin yiyebileceği bir yemek. Arabaşı yenildiğinde ortaya çıkan güzel muhabbetler nedeniyle böyle bir kültürümüzün yaşatılması gerektiği kanaatine vardık." ifadesini kullandı. Başkan Yıldırım, başlatılan arabaşı ikramının her hafta farklı bir noktada devam edeceğini kaydederek, "Birkaç ay önce de yöresel tatlılarımızdan nevzine ile ilgili de tanıtımlarımız olmuştu. Bizler kendimize ait her bir değeri ortayı çıkarmak için çalışıyoruz. Mevsim itibariyle de vatandaşımıza hatırlatacağımız en iyi ikram arabaşıydı. İnşallah vatandaşlarımıza şifa olur" şeklinde konuştu.

Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen ise, arabaşına bu kadar büyük bir ilginin şaşkınlığını yaşadığını belirterek, "Ama ilgiden çok memnunuz. Kadın meclisi olarak başlattığımız arabaşı ikramının bu hafta dördüncüsünü yapıyoruz. Bahar gelene kadar her hafta bir mahallemizde arabaşı günlerini sürdüreceğiz" diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor