TALAS BELEDİYESİ HAYVANLARI UNUTMADI

TALAS BELEDİYESİ HAYVANLARI UNUTMADI

Talas Belediyesi, soğuk kış günlerinde dışarıda kar altında kalan hayvanları unutmadı. Başta sokaktaki hayvanlar olmak üzere Ali Dağı ve çevresinde doğal yaşamdaki kanatlı ve diğer hayvanlar için 61 besleme noktasına yem bırakıldı.

Yerel yönetimlerin vatandaşa hizmetin yanında çevreye de hizmet eden kurumlar olduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kışın karda yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını unutmadıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, başta sokak hayvanları olmak üzere dışarıda kalan evcil hayvanlar için iki kat suluğu ve yemliği bulunan 61 adet besleme noktasına yem konulduğunu ifade etti.

Buğday, ekmek ve yeşillikten oluşan yemin hayvanların hayatlarını idame etmesine katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Palancıoğlu, “Belediye olarak vatandaşımıza yaptığımız hizmeti aynı şekilde birlikte hayatı paylaştığımız hayvanlarımız için de gerçekleştiriyoruz. Bineklerinize aşırı yük yüklemeyin nasihatinde bulunan peygamberin ümmeti olarak, başta sokak hayvanları olmak üzere bütün hayvanları kışın bu soğuk günlerinde aç ve susuz bırakmamak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz" dedi.

Başkan Palancıoğlu, 109 parktan 37’sinde toplam 61 adet kuş ve diğer canlılar için su ve yemlik bölümleri bulunan besleme noktası yerleştirildiğini anlatarak, "Kuşlar için park ve yeşil alanların, geri dönüşüm malzemelerinden imal edilen 50 kuş yuvası da yaptık. Amacımız park ve bahçelerdeki her ağaca kuş yuvası yaparak kuşların soğuktan korunmasını sağlamak.” ifadelerini kullandı. 

Parklardaki besleme noktalarını gören hayvan severler ise memnuniyetlerini dile getirerek yapılan bu uygulamadan dolayı yetkililere teşekkür etti.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"