TALAS BELEDİYESİ ZİNCİDERE GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

TALAS BELEDİYESİ ZİNCİDERE GÖLETİ

ZİNCİDERE GÖLETİ MESİRE ALANI’NDA ÇALIŞMALAR SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞINA RAĞMEN TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Talas Belediyesi tarafından yapımı süren Zincidere Göleti Mesire Alanı’nda çalışmalar soğuk hava ve kar yağışına rağmen tüm hızıyla sürüyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle birlikte belediyenin 2021 yılında hayata geçireceği önemli projelerden Zincidere Göleti Mesire Alanı’ndaki çalışmalar için bölgeye gitti.

Soğuk ve kar yağışının devam ettiği iklim koşullarına rağmen hummalı şekilde süren çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Yalçın, göletin donmasını avantaja çevirerek 60 yıllık eskiyen tahliye ve vana sisteminin de yenileme çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Yalçın, gölette yapılan faaliyetlerle ilgili, “Şu anda Zincidere Göleti’nde bulunuyoruz. 2021 yılı Talas Belediyemizin en önemli projelerinden biri de Zincidere Göleti’nin etrafıyla birlikte mesire alanı olarak kazandırılması. Bu gölet 1960’lı yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılmış bir sulama göleti ancak son yıllarda sulama göleti özelliğini kanalların bakımsızlığı, köy sulama birliğinin çaresizliği nedeniyle kullanılamaz durumdayken biz bakanlığımıza ve DSİ’ye müracaat edip tahsisini aldık. Su yüzey alanı 19 bin metrekareyken biz 31 bin metrekareye çıkarmak üzere planladık. İki aydan bu yana DSİ ile birlikte hem kademeler yapıp hem de suyun yenilenmesi adına tahliyesini gerçekleştirdik. Tahliye esnasında 60 yıldan beri kullanılan vanalarla birlikte teknik teçhizat yenilenmesi gerekiyordu. Belediye olarak bunları da yeniliyoruz. İnşallah burası 50 bin metrekarelik bir mesire alanı olacak. Hem Talas, hem de Kayseri’ye deniz gelmiş gibi bir hava verecek. Burada insanların yaz kış dinlenmelerine vesile olacağımız için mutluyuz.” dedi.  “Allah devletimize zeval vermesin.” diyen Başkan Yalçın, “Devletin gücüyle bu karda kışta çalışıyoruz. Burada çalışmamızın en önemli nedenlerinden biri heyecanlanmamız. Çünkü burada sanki bir hazine bulmuş gibiyiz. Saklı bir bahçede büyük bir mesire alanı üstelik göleti olan. İkinci nedeni de suyu boşalttıktan sonra kalan suyun donmasıyla birlikte bunu bir fırsat olarak değerlendirerek boruları yenilememize faydası oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde sözlerini tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"