TALAS İLÇESİNE DEV TESİS

TALAS İLÇESİNE  DEV TESİS

Sevgili izleyici ler;Talas Belediyesi’nin saatte 120 ton üretebilen son teknoloji ürünü modern asfalt üretim tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Talas’ın gelecek 50 yılına hizm

Kayseri-Malatya yolu Başakpınar Mahallesi mevkiinde kurulan asfalt üretim tesisisin açılışına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, Kadın Kültür Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen, Talas Esnaf Odası Başkanı Alaattin Kayabaşı, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   GÖRÜNTÜ -SESLİ

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “İnsan ola bıraka eser, eser bırakmayanın yerinde yeller eser” diyerek bugüne kadar Talas’ta sayısız eser bıraktıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, yerel yöneticiliği tarif ederek, “İnsana, ülkeye hizmet etmek çok ayrıcalıklı bir durumdur. 10 yıl şehrimize hizmet eden bir kardeşiniz olarak gönlüm ferah, huzur içinde” dedi.

Hiçbir hizmetlerinin bu tesiste olduğu gibi reklama dönük olmadığını belirten Başkan Yıldırım, tesis hakkında bilgiler verdi. Başkan Yıldırım, tesisin makine parkıyla birlikte 5 trilyon liraya mal olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Tesis 2 trilyon, makine parkı 3 trilyon, toplamda 5 trilyonluk bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Lafın değil gerçeğin açılışını yapıyoruz. Bunlar şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için yatırımlar. Artık şehrimizde ‘Kayseri’nin parlayan yıldızı Talas’ imajını oluşturduk. Bir başarı hikayesini hep birlikte yazdık.”

Başkan Yıldırım, göreve geldiklerinde Talas nüfusunun 30 bin olduğunu hatırlatarak  şunları kaydetti.. “Bugün 120 bin nüfusa ulaştık. 2013 yılında 9 bin ruhsatla birlikte ortalama 50 bin kişi daha Talas’ın kapısında. 50 bin nüfusun yolu, kaldırımı ve altyapısını hazırladık. En az 150 bin nüfusa hizmet ettik. Biz yol yaptık, yolsuzluk yapmadık. Bu büyük bir onur ve insan için büyük bir sermayedir. Daha önce yılda 9 bin ton asfalt üretirken bugüne kadar 365 bin ton asfalt ürettik. 2012 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesinin ürettiği asfalt miktarı 67 bin ton. Talas Belediyesi 2012 yılında kendi imkanlarıyla 65 bin ton asfalt üretti. 1 milyon 78 bin metrekare satih asfalt üretildi. Bu, gelişen Talas’a yetmezdi, daha modern ekipmanlar kurulmalıydı, kurduk. Silindirinden greyderine 50 yılına hizmet edecek araç gereci Talas Belediyesine kazandırdık. Bugüne kadar 7 trilyon lira borç ödedik ve borcumuz sıfır. Son sistem tesisimizin saatteki üretim kapasitesi 120 ton. Artık bugünden itibaren bu tesisler şehrimize çok daha iyi hizmet verecek. Gelecek daha güzel olacak.”



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı