TALAS KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

TALAS KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

YALÇIN’DAN SOSYAL MESAFE VE HİJYEN ÇAĞRISI

Talas Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzurlu ve güven içinde bir bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Bu yıl ikinci kez Reşadiye Mahallesindeki eski statta kurulan alanda kurban satış hizmeti sürüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve el temizliği önlemleri altında yapılan kurbanlık satışlarında zabıta ekipleri de denetim yapıyor. Girişte ateş ölçülüp, maske dağıtıldığı alanda satış hizmetinin yanında bayramda kesim de yapılabilmesi için bütün çalışmalar tamamlandı.

Bununla birlikte Talas’ta bayram boyunca Mevlana, Yenidoğan ve Harman mahallelerindeki pazar yerlerinde kurban kesim hizmeti yapılacak.

Belediye ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinin dışında camilerin ve mezarlıkların temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını da tamamladı. Ekipler camilerin halı, ayakkabılık, aydınlatma düğmeleri, kapı kolları gibi sık dokunulan yerlerinde dezenfeksiyon yaparken, diğer yandan mezarlıkların ilaçlama, ot ve çimlerinin biçilerek temizlenmesi çalışmasını da bitirdi.

Yapılan çalışmalarla vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini hedeflediklerini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Koronavirüsün etkisinde bir Kurban Bayramı için tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızdan da sağlıklı bir bayram geçirmeleri için maske, mesafe ve el temizliği konularında hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Belirlenen yerlerin dışında kurbanlıkların kesilmemesini hatırlatıyorum. Bu bayramı tedbirlerle en sağlıklı şekilde geçirmek ümidiyle bütün hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, Rabbimden sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar niyaz ediyorum.” dedi.

Başkan Yalçın, vatandaşların bayram boyunca belediyenin 444 00 55 numaralı telefonundan yardım alabileceklerini sözlerine ekledi.

Kurbanlık sahipleri de alanda alınan temizlik, hijyen ve dezenfeksiyonun yanında satışla ilgili bütün hizmetlerden dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"