TALAS MİLLET BAHÇESİ PROJESİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

TALAS MİLLET BAHÇESİ PROJESİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de ilk kez bir millet bahçesinin yarışmayla belirleneceği Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Feyzioğlu Konağı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her işi ehlinin yapması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu “Mimar mimarlığını yapmalı, çevreci çevreciliğini yapmalı, peyzajcı aynı şekilde, şehir plancısı aynı şekilde. Hepsi bir araya gelip de böyle bir millet bahçesi yaptı mı benim için en büyük zenginlik.”

Sözlerinin devamında projenin çok büyük olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, 100 bin metrekare alana sahip bir bölge için proje yarışması düzenlendiğini kaydedip, uzun uğraşlar neticesinde bu aşamaya geldiğine dikkat çekerek şunları kaydetti. “Bu millet bahçesini bu aşamaya getirene dek çok zor prosedürlerden geçtik. Örneğin bir yolun kamulaştırılması, yolun yapılmasından zordur. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanı’na gittik, Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na yönlendirdi, oradan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gitmemiz gerekti. Bu süreçte birçok prosedürü aşmak durumunda kaldık. Çok şükür ki yer hazır, önemli miktarda parası da hazır, fikir de hazır, geriye yapması kaldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. Gönlünüze sağlık diyorum. Ödül alanları kutluyorum.”

Toplantının iştirakçilerinden Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Halil Çevik ise, Talas gibi yoğun nüfuslu bir ilçenin ortasına büyük bir yeşil alan yapılmasının önemli ve değerli olduğunu kaydetti.

Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Başkanı Ömer Yasin Arık’da konuşmasında toplantının önemine dikkat çekerek Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma programının birçok şehre örnek olacak nitelikte olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya katılan projeler arasında 3’ü derece 3’ü mansiyon olmak üzere toplam 6 proje ödüle layık görülürken; İsmail Kocataş’ın liderliğinde Mimar Yakup Akdağ, Mimar Hamza Orak Şehir Plancısı Seda Altan, Peyzaj Mimarı Betül Şişdağ ve Mimar Gülşah Güneş tarafından hazırlanan proje 1.’lik ödülünü aldı.

Ödül töreni sonrası projeler üzerinden değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"