Talas Millet Bahçesi’ne eğitim kampüsü

Talas Millet Bahçesi’ne eğitim kampüsü

Talas Belediyesince yapımı devam ettirilen Millet Bahçesi içerisine hayır sever destekli olarak yaptırılacak olan eğitim kampüsü içinde yer alacak Türkan-Av. Mehmet Altun anaokulu ve ilkokulunun temeli Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin de iştirak ettiği törenle atıldı.

Talas Belediyesince yapımı devam ettirilen Millet Bahçesi içerisine hayır sever destekli olarak yaptırılacak olan eğitim kampüsü içinde yer alacak Türkan-Av. Mehmet Altun anaokulu ve ilkokulunun temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Vali Gökmen Çiçek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Bel. Bşk. Memduh Büyükkılıç, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, İlçe Belediye Başkanları Talas İlçe sakinleri katıldı.         

Törene ev sahipliği yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın açılış konuşmasında Talas Millet Bahçesine yapılacak olan eğitim kampüsüne dair bilgiler vererek şunları kaydetti “Türkan Altun-Mehmet Altun Eğitim Kampüsü olarak hazırlığa başladık. 4 okulun 2’sinin temelini bugün atıyoruz. Anaokul birisi de ilkokul daha sonra sırada  ortakul ve lise var. Ancak şöyle bir özelliği var 100 bin metrekare arsanın  içerisinde 4 okul olacak. 1.si anaokulumuz 1033 metrekare alana sahip 2 kat ve 7 derslikten oluşuyor. Ayrıca yemekhanesi ve çok amaçlı salonu da olacak. İlkokulumuz 4215 metrekare alana sahip 4 kat ve 24 derslikten oluşacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu imkanı sağlayan devletimize ve hayırseverimize teşekkür ediyorum. Mayıs 2023’te tamamlanması sağlanacak okullarımız hayırlı olsun”                                                        

Hayırsever Mehmet ve Türkan Altun’un  daha önce Hakkari’de yapmış olduğu okuldan mezun olan gençler törene katılarak hayırsever Altun ailesine  hediye takdiminde bulunup şükranlarını sunarken aile adına konuşan Av. Mehmet Altun okul yapım sürecine dair şu bilgileri paylaştı “Eşime durumu anlattığım zaman dedi ki Mehmet nasıl olsa bu dünyadan gelip geçiyiz. 2 de çocuğum var .Biz de mallarımızın büyük çoğunluğu hayra bağışlayalım. Bu vesile ile bize destek olan 50 yıllık birikimimizi sevgili bakanımızın da yardımıyla Milli Eğitim Bakanlığına, Çevre  ve Şehircilik İklim Bakanlığı’na  sonra da Diyanet İşler Başkanlığı’na bağışladık. Zaten mal bizim değil. Mülk Allah’ındır”                                                                  

Törenin onur konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Özhaseki’de hayırsever Altun ailesinin hayat hikayesine dikkat çekip ibret alınacak bir süreç olduğunu vurgulayıp şükranlarını sunarak şöyle konuştu  ‘’İbret almak için müthiş bir ortam .Yokluktan başlamış kazanmış ama daha sonra kazandığını toplumla paylaşan insanlara karşı borcunu ödeyen bu borcu öderken de Allah’ın rızasını kazanmış bir hayat tarzı. Bir zat demişti ki insanoğlunun harcadıklarına bak kazancı helal mı haram mı anlarsın oğlum .’’

Konuşmaların ardından dualarla eğitim kampüsünün ilk iki okulunun temeline harç konularak start verildi.                                                               

 

 

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı