TALAS STANDINA ZİYARETÇİ AKINI

TALAS STANDINA ZİYARETÇİ AKINI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Başkent Ankara’da açılışı gerçekleştirilen Kadim Kent Kayseri Tanıtım Fuarı’ndaki Talas standına bürokratından siyasetçisine, memurundan vatandaşına kadar herkes büyük ilgi gösteriyor.

ATO Congresium’da düzenlenen Kayseri Tanıtım Günlerini gezmeye gelen bürokratından siyasetçisine, vatandaşından işadamına kadar herkes Talas’a hayran kaldı. 80 metrekarelik alanda Talas’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerini stantta gören AK Parti’ye yeni geçen siyasetçilerden Şeref Malkoç, Türkiye’nin çok güzel şehirleri olduğunu ancak Talas’ın yerinin ayrı olduğunu söyledi. Malkoç, Kayseri’nin şimdiye kadar ticaret merkezi olarak bilindiğini ancak, tarihi ve kültürel zenginliklerinin de bilinmeye başlandığını anlattı.
AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Devlet eski bakanlarından Ahmet Cemil Tunç, öğrenciyken 4 yıl Talas’ta kaldığını hatırlatarak, “Talas’ı burada görünce duygulandım. Eski günlerim aklıma geldi. Talas’ın hem eski hem de yani halini gördüm çok mutlu oldum. Talas’ın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldıran belediye başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.
Kayseri’nin eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük, Talas’ta oturduğu için kendisinin yarı Talaslı sayıldığını belirterek, “Talas’ın eski ve yeni halini gördükten sonra belediye başkanımızı kutluyorum. Çünkü eski tarihi güzel bir şekilde restore ettirerek ayağa kaldırmış” diye konuştu.
Talas standını gezen siyasilerden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Talas hakkında genel bilgilere sahip olduğunu ancak görmediğini ifade ederek, “Bu tür organizasyonlar coğrafyamızın endemik bitkilerinden kültürüne, tarihi dokusundan insanlarına kadar şehirlerimizi marka haline getirmenin yoludur” şeklinde konuştu.
“Kadim kent Kayseri’nin Başkent Ankara’da tanıtılması bizim için gurur vericidir” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, Talas’ın artık kendine yeten bir marka haline gelmeye başlamasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Karayel, hava sporlarının ve tarihi konakların restore edilmesinin Talas’a ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “Eski Talas’ın yeniden ayağa kaldırılması Kayseri’nin kadim kültürüne katkı sağlıyor. İnşallah Kayseri’deki bu tür turizm faaliyetleri arttıkça şehrimizin turizmdeki payı da artacak. Özellikle Talas Belediye Başkanımız Rifat Yıldırım’ın tarihi konakları ve Ali Saip Paşa sokağını ayağa kaldırması şehrimizin turizmi için çok önemli gelişme” dedi.
Talas Belediyesi’nin standını gezen herkese ilçenin kır çiçeklerinden oluşan duvar saati hediye edilirken, ziyaretçilere geleneksel gül suyu şerbeti ikram edildi. Kayseri Tanıtım Günleri, 21 Ekim 2012 Pazar gününe kadar yurtiçi ve dışından ziyaretçilere kapılarını açık bırakacak.


Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da