TALAS’A 4 YENİ OKUL

TALAS’A 4 YENİ OKUL

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü  Sibel Livdumlu ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şemun Akman Hayırsever Mehmet Altun tarafından Talas Millet Bahçesine yaptırılacak 4 okul için hazırlanan protokole imza koydu.

Hayırsever Mehmet Altun tarafından Talas Millet Bahçesine yaptırılacak 4 okul için hazırlanan protokol imza töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın  eğitimde devlet millet iş birliğine dikkat çekerek şunları kaydetti.  “Bugün burada Talasımız için çok önemli olan 4 okulun protokolünü imzalamak üzere bir araya geldik. Saygıdeğer Hayırseverimiz Mehmet Altun Bey, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla bir protokol yaptı. Kendisi açısından da bizim açımızdan da çok değerli olan maddi değeri de oldukça yüksek olan İstanbul’da bulunan bir arsayı bakanlığa hibe etti. Bunun karşılığında da 4 tanesi Talas’ta olmak üzere 10 okul ve 1 camiin yapılması bu protokolle kayıt altına alınmış oldu. 4 okulun birisi anaokulu, birisi 24 derslikli ilkokul, birisi 24 derslikli ortaokul ve birisi de yine 24 derslikli lise olarak Talas Millet Bahçesi’nin bir bölümünde yapılacak. Biz belediye olarak her türlü katkıyı sağlarken devletimiz arsasını veriyor, hayırseverimiz binayı yapıyor. Bu şu demek; devlet millet iş birliğinin en güzel örneği oluyor. Başta hayırseverimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Daha sonra söz alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu’ da Başkan Yalçın’a teşekkür ederek ilçede okul yapımı için elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini kaydetti.

Son olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şemun Akman’ da, “ Talas’ın  ikili eğitimden kurtulması yönünde ciddi çalışmalar yapılıyor” değerlendirmesinde  bulundu.

Talas’ın eğitim hayatına büyük katkılar sağlayacak 4 yeni okul için hazırlanan protokole imzalar atıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı