TALAS`A HAYRAN KALDILAR

TALAS`A HAYRAN KALDILAR

17 kişilik grup Talas`a hayran kaldı.

Kayseri`nin turizm değerlerini tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Slovenya ve Yunanistan`ın tur operatörleri, gazete, dergi ve TV`lerin turizm editörlerinden oluşan 17 kişilik grup Talas`a hayran kaldı.

Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Kayseri`ye gelen yabancı konuklar 3 günlük gezi kapsamında Talas`ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Tarihi Ali Saip Paşa Sokağı, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi ile tol ibadethane gibi turistik yerlerde incelemelerde bulunan misafirler restore edilen konaklara hayran kaldıklarını söyledi.

Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, "Kayseri`de Erciyes Kış Merkezi başta olmak üzere kent merkezi, Talas, Ağırnas gibi bölgemizdeki kültürel varlıklar, restorasyonu tamamlanarak turizme kazandırılmış vaziyette. Bunların restorasyonunun yapılması turizme kazandırılması anlamına gelmiyor. Buraları turlara açmak ve tanıtmak gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Umarım şehrimiz için hayırlı olur." dedi.

Yunanistan`da faaliyet gösteren bir tur şirketinin genel müdürü olan Stefanos Hajimanolis, Kayseri`de turizm için çok önemli alt yapı çalışmalarını gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Talas`ın mekanları hepimize çok enteresan geldi. Hakikaten Anadolu geleneği, misafirperverliği, geleneksel mimarisi bakımından şok olduk. Restorasyonu yapılan mekanların bu kadar güzel olabileceklerine inanamadık. Hatta burayı daha çok gezmek için uçuşlarımızı ertelemek istedik."     



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi