TALASEMİ DERNEĞİ BAŞKANI BAŞDEMİR:

TALASEMİ DERNEĞİ BAŞKANI BAŞDEMİR:

?İLAÇ FİRMALARI FIRSATÇILIK YAPIYOR? ...

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir dernek binasında bir basın toplantısı tertipleyerek talasemi ve lösemi hastalarının yaklaşık bir aydır piyasada ilaç bulamakta zorluk çektiklerini duyurdu. Başdemir Sağlık Bakanlığı´nın konuya dahilinin olmadığını, sorunun ilaç üretim firmaları ve depoların, ilaca gelecek zammı beklemeleri ve bundan dolayı ilaçları depoda tutmalarından kaynaklandığını kaydederek; bu fırsatçılıktır, insanların hayatıyla oynamaktır. Bu durum ne ahlaki değerlerle örtüşür, ne de Müslümanlığa yakışır? ifadesini kullandı?
Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir dernek binasında bir basın toplantısı tertipleyerek talasemi ve lösemi hastalarının yaklaşık bir aydır piyasada ilaç bulamakta zorluk çektiklerini duyurdu. Dernek binasında medya mensuplarının karşısına geçen Başdemir ilaca gelecek olan yüzde 10´luk zammın açıklanmasından sonra, talasemi ve lösemi hastalarının ilaçlarının, adeta sular çekilmişçesine piyasadan çekildiğini iddia ederek ?Dernek başkanlığının haricinde ben bir talasemi kan hastası velisiyim. Kızımın da kullandığı bir iğne var. Yaklaşık bir aydır, ilaca zam geleceği açıklandıktan sonradan beri iğneyi bulamıyoruz. Türkiye´de kızım gibi çok sayıda hasta var ve onlar da ilaç bulamıyor? diye konuştu.
Dernek Başkanı Başdemir sözlerinin devamında Sağlık Bakanlığının konuya dahli olmadığının altını çizerek sorunun ilaç üretim firmaları ve depoların, ilaca gelecek zammı beklemeleri ve bundan dolayı ilaçları depoda tutmalarından kaynaklandığını iddia etti?
Talasemi ve lösemi hastalarının ilacı kullanmamaları durumunda, bir müddet sonra karaciğer, dalak ve safra kesesinde oluşacak problemlerle karşılaşacaklarına dikkat çeken Başkan Başdemir ?Depolar biz gönderiyoruz diyorlar. Depoda ellerindeki ilaçları kendilerine de daha sonra firmalarda yeteri şekilde gelmediğini söylüyor. Yani herkes bir üst kuruma bu işi havale etmek suretiyle topu başkasına atıyor. Bu sorun Sağlık Bakanlığından kaynaklanmıyor. Bir dernek başkanı olarak onu görüyorum. Üreticisinden başlayıp bu işin satıcısına kadar kendilerinin kazanacağı kar marjına bakıyorlar. Maalesef bu hastaların gelecekleriyle, hayatlarıyla, kaderleriyle oynuyorlar. Bir kutuyla elde edecekleri gelirin hesabını yaparak maalesef böyle bir ahlaksızlık, vicdansızlık ticari ahlaka hiç sığmayacak bir davranış görüyoruz. Derhal bu anlayıştan vazgeçmelerini istiyoruz.? Dedi?
Sözlerinin sonunda ilaç firmalarını fırsatçılık yapmakla suçlayan Başdemir ?Talasemi ve lösemi hastalarının aileleri olarak, bir an önce sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi? ?Derhal Sayın Sağlık Bakanlığımız bu konuyla ilgili üreticilere, bu ürünlerin satıcılarına kadar gerekli baskınları yapsınlar. Bu depolardaki saklanan veya mevcutta bulunan tefecilik gibi depolayan bu tür kurumlar kimlerse çıkartsınlar ve topluma da bunu yansıtsınlar. Kimler yapıyorlarsa bunu göstersinler. Bu, fırsatçılıktır. Bu, insanların hayatıyla oynamaktır. Bu, ahlaki değere hiçbir zaman yakışmaz. Ne Müslümana yakışır ne de ticaretle uğraşan insanlara yakışır?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı