TALAS´IN EN BÜYÜK CAMİSİ

TALAS´IN EN BÜYÜK CAMİSİ

"ABDÜLHAMİD HAN" AÇILIYOR

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Mevlana Mahallesi´nde gurbetçi bir kadın hayırsever tarafından yaptırılan Abdülhamid Han Cami´nin yapımı tamamlandı. 9 Temmuz Pazar günü açılacak olan caminin açılışına Abdülhamid Han´ın 4. nesilden torunu Orhan Osmanoğlu ve Sultan Esra Osmanoğlu da katılacak.

Açılıştan önce son kontroller için cami alanında inceleme yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Son 3 yıl içerisinde 8 caminin temelini attık. Bu camilerin yarısını açtık şimdi ise en büyük camimiz olan Abdülhamid Han Caminin açılışını Pazar günü öğle namazına müteakip yapacağız. Bu cami sosyal tesisleriyle, kuran kursuyla, kreşiyle, konferans salonu ile birlikte çok farklı bir cami oldu. Gurbetçi bir bayan hayırsever tarafından yaptırılan camimiz yoğun kullanılacak 3 bin 500 kişilik bir cami oldu. Son kontroller için buradayız. Mimari tasarımları ve arsası başka hayırseverlerimiz tarafından gerçekleşti.  Hayırseverlerimize çok müteşekkirim. İnşallah Pazar günü saat 12.30´da tüm vatandaşlarımızı açılışımıza bekliyoruz.? dedi.

Caminin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, Abdülhamid Han´ın torunu Orhan Osmanoğlu ve Sultan Esra Osmanoğlu ile birlikte yapacaklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu, ?Rabbim tüm insanları da böyle güzel hayırlar yapmaya vesile kılsın inşallah. Bundan sonra Başakpınar Mahallemizde bulunan 15 Temmuz´dan dolayı Şehitler Camii ismi verilen camimizi açacağız. Kayseri´ye ve Talas´a hayırlı olmasını dilerim.? diye konuştu.

2 bin 700 metrekare arsa üzerinde projelendirilen Abdülhamid Han Cami, yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlandı. Mevlana Mahallesi´ndeki sosyal ve kültürel merkez ihtiyacının yanında ibadet mekanı eksiğini de karşılayan camiinin bölge için cazibe merkezi olacağı tahmin ediliyor. Caminin zemin katında yer alan sosyal tesis içerisinde 6 adet Kur´an kursu, 6 adet kreş ve 600 kişilik konferans salonu bulunuyor. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”