Talas´ın En Farklı Camisi´nde

Talas´ın En Farklı Camisi´nde

Çalışmalar Devam Ediyor ...

Mülkiyeti Talas Belediyesi´ne ait olan arazide hayırsever İsmail Yapıcı tarafından yaptırılan Kayseri´nin en farklı mimarisine sahip İsmail Yapıcı Camii´nin yapımında son aşamaya gelindi.
İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ile camide inceleme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas´ta 3,5 yıl içerisinde 8 caminin temeli atarak 4´ünün açılışını yaptıklarını söyleyerek, ?Harman Mahallesi´nde farklı bir mimariye sahip olacak camimizin temelini geçtiğimiz sene atmıştık. Hayırseverimiz rahmetli İsmail Yapıcı Amca da Talaslıydı. Cami, İstanbul Karacahamet´te bulunan Şakirin Cami´nin mimarisine benzer bir yaklaşımla yapıldı. Düz ayak çok güzel bir cami ortaya çıktı. İnşaatında son aşamaya geldik. 3,5 sene içerisinde 8 caminin temelini attık. Bunların 4´ünü açmıştık. İnşallah diğerlerini açmanın mücadelesini veriyoruz.? dedi.
Merkezi bir yer olduğu için özellikle cenaze namazlarının kılınacağı bir cami olacağını belirten Başkan Palancıoğlu, ?Caminin yanında bulunan Cemil Baba Mezarlığı hem Cemil Baba´nın yattığı bir yer hem de hayırseverimiz bu mezarlıkta yatıyor. Dolayısıyla mezarlığının yanı başında da camisi olmuş olacak. Rabbim inşallah hayırseverlerin sayısını artırsın. Çok yakın bir zaman içinde Ramazan ayı bitmeden yapımı tamamlanan Abdülhamid Han Camimizi ibadete açacağız. Allah hayırseverlerimizden razı olsun. Camimizin özelikle kubbesi ve minaresi çok farklı mimaride yapıldı. Camilerde genellikle yaşlıları, bayanları ve çocukları düşünecek şekilde tasarım yapıyoruz. Bodrumlar bizim camilerimizde artık yok. Düz ayak. Dolayısıyla hem yaşlılara hem engelli vatandaşlarımıza çok uygun oluyor. Hemen yanı başında da Müslümana yakışır vaziyette abdesthane ve WC´si var.? diye konuştu.
Talas´ın yapılan hizmetlerle birlikte farklı bir ilçe konumuna geldiğini söyleyen Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:
?Talas´ta sağlık ocaklarımız, okullarımız, camilerimiz hayırseverlerimiz ve Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle oluyor. Talas farklı bir ilçe konumuna geldi. İnşallah bundan sonra da daha farklı hale gelecek. İsmail Yapıcı Camimizde farklı mimarisiyle bizleri heyecanlandırıyor. İnşallah bittiği zaman tüm Kayserili ve Talaslıları burada ibadet etmeye bekliyoruz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor