TALAS’IN KIRSALA HİZMETİ ARTARAK SÜRÜYOR

TALAS’IN KIRSALA HİZMETİ ARTARAK SÜRÜYOR

ET, SÜT VE YÜN VERİMİ ARTIRILIYOR

Talas’ta tarım ve hayvancılığa sağladığı destekle büyük takdir toplayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, koyun kırkma ve yıkama etkinliğine katıldı. Talas Belediyesi tarafından temin edilen koyun kırkma makinesi ve mobil koyun banyoluğu ile kırkma ve yıkama işlemleri çok daha pratik şekilde gerçekleştiriliyor.

Başakpınar Mahallesinde düzenlenen programda küçükbaş hayvan üreticilerine yönelik olarak Talas Belediyesi tarafından sağlanan koyun kırkma makinesi tanıtıldı ve ardından koyun kırkımı gerçekleştirildi. Kırkılan koyunlar daha sonra mobil koyun banyoluğu ile pratik şekilde yıkandı. Programda ayrıca kompost gübre dağıtım makinesi de tanıtıldı.

Küçükbaş hayvan üreticileriyle bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, göreve geldiği günden bu yana tarım ve hayvancılığa destek olma gayretinde olduklarını belirterek, tarımın gelişmesi için katkı sağlamaya kararlı olduklarını söyledi. Bu amaçla tohum desteğinden tarım makineleri parkına çok geniş bir alanda hizmet ve yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Yalçın, tarım ve hayvancılığa omuz vermeye devam edeceklerini ifade etti.

“BAŞKAN YALÇIN’DAN TARIMA BİR YENİ HİZMET DAHA”

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ürker ise, Başkan Yalçın’ın çiftçiye ve hayvan üreticilerine yönelik bir yeni hizmetine daha şahit olduklarına dikkat çekerek, “Başkanımız, koyun yıkama makinesi ve anıza direk ekim makinesinden sonra şimdi de koyun kırkma makinesi ve gübre dağıtma makinesini Talaslı çiftçilerimizin hizmetine sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da Talas Belediyemizle birlikte üreticilerimize desteğe devam edeceğiz.” dedi.

“ÜRETİCİ OLARAK ÇOK MEMNUN KALDIM”

Küçükbaş hayvan üreticilerinden Mustafa Karataş ise, “Bu güzel hizmetleri görünce ben çok memnun kaldım. Gübre dağıtma makinesi, koyun kırkma ve koyun banyoluğu, taş toplama makinesi gibi hizmetleri için Sayın Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyorum. Bu gibi yeniliklerle tarımsal faaliyetlerimizi çok daha kolay ve verimli şekilde gerçekleştireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"