TALAS`LI KADINLARDAN KÜLTÜR HİZMETİ

TALAS`LI KADINLARDAN KÜLTÜR HİZMETİ

Talas Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, 400 kişilik dev kazanda hazırladıkları Kayseri mutfağının önemli lezzetlerinden arabaşı çorbasını vatandaşa ücretsiz ikram etti.

Belediye meydanındaki arabaşı ikramına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Özgen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kepçelerle doldurulan arabaşı çorbasını içen vatandaşlar, soğukların başladığı günlerde içlerini ısıttı. İlginin büyük olduğu arabaşı ikramı nedeniyle kadınlara teşekkür eden Başkan Rifat Yıldırım, "Kadınlarımızın elinin değdiği her iş başarılıdır. Kayseri mutfağının önemli lezzetlerini ön plana çıkararak kültürümüzü yaşatıyoruz. Kadın kültür merkezimizde kadınlarımız yöresel lezzetlerimizi bin bir zahmetle hazırlayıp çeşitli etkinliklerle halkımızla buluşturuyor. Mutfağımızın zengin özelliklerini sergiledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Arabaşı ikramının ardından Talas Belediyesi Kadın Meclisi ve AK Parti İlçe Kadın Kolları`nın yeni üyeleri, düzenlenen Talas turuyla belediye tarafından tarihi doku ve kültürel alanlardaki yapılan restorasyon ve diğer çalışmaları yerinde gördü. Kiçiköy mahallesi Gölbaşı Meydanı ile başlayan tur, sırasıyla 60 konak ve evden oluşan Ali Saip Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Tol Kilise, Yaman Dede Cami, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi ile diğer çalışmaların gezilmesiyle son buldu.
Gezi sonunda açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, gezi için Başkan Rifat Yıldırım`a teşekkür ederken, "Kadın kollarımıza katılan yeni arkadaşlarımıza ilk önce Talas`ı tanıttık. Talas saklı bir cennet, gezilecek o kadar çok yer var ki. Burada yapılan çalışmalar nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bunun ardından kadınlarımızla beraber hazırladığımız arabaşı çorbası ikramıyla vatandaşlarımızla buluştuk. Bu ikram periyodik olarak devam edecek" diye konuştu.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü