TALAS´TA

TALAS´TA

?OSMANLI´DAKİ EĞİTİM? GECESİ

Eğitime her fırsatta katkı sağlayan Talas Belediyesi, buna bir yenisini daha ekledi. Ünlü tarihçi-yazar Talha Uğurluel´in konuşmacı olduğu söyleşide ?Osmanlı´da eğitim? gençlere anlatıldı.
Program için Kayseri´ye gelen tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından ilçeyi nostaljik faytonlarla gezdiren Başkan Palancıoğlu, Talha Uğurluel´e tarihi Talas´ta yürütülen başta Tablakaya Sokak Sağlıklaştırma Projesi, tarihi belediye binası, Yaman Dede Cami, Feyzioğlu Konağı ve Yukarı Talas´ta bulunan tarihi yapılar hakkında bilgiler verdi.
Tarihi gezinin ardından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde yapılan söyleşiye geçildi. Salon vatandaşların yoğun ilgisiyle adeta doldu taştı. Programın açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, öğretmenler günü nedeniyle bu programı düzenlediklerini belirterek, ?Öğretmenlerimizin hizmetleri, emekleri oldukça büyük. Bu nedenle kendilerine teşekkür etmek istedik. Öğretmenlerimizin günlerini tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde önce Savaş Barkçin´ ile Türkiye ve Dünya, sonra Abdülhamit Han´ın torunu Nilhan Sultan ile Kösem Sultan konulu sohbet programları gerçekleştireceğiz. Ardından da Serdar Tuncer ile gençlik, vatan, Necip Fazıl ve dert olmak üzere 4 farklı program gerçekleştireceğiz. Bunun yanında sürpriz programlarımız olacak. Talas Belediyesi olarak her ay bir program yapacağız. Üniversitede 17 yıl çalışmış bir akademisyen olarak eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu eğitimle birlikte gençlerimizin daha iyi yetişmesi, daha farklı bakışı açısına ulaşması için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz.? dedi.
Kendisinin çeşitli kurumlarda bugüne kadar 5 binin üzerinde kişiyle mülakat gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: ?Eğitimdeki sorunları bilen birisiyim. Şuanda gençler elinde diplomayla, doktorayla geliyor ama işsizler. Diploma para etmiyor, tecrübe kazandırmıyor. Özellikle Osmanlı´da ve Selçuklu´daki eğitimle birlikte baktığımızda birebir tecrübe paylaşımı son derece önemli. Üniversiteli arkadaşlarıma tavsiyem gecenizi gündüzünüze katın, uygulamanın içerisine girin. Bekarken, öğrenciyken çalışılabiliyorsunuz ama elinize bir iki diploma aldıktan sonra öğrenmek zorlaşıyor. Katılan vatandaşlara ve Talha Uğurluel´e teşekkür ediyorum. Bu tip programlarımızı takip etmenizi tavsiye ediyorum.?
BAŞKAN PALANCIOĞLU´NU DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ
Programda belediyenin Kültür Müdürlüğü personeli tarafından Başkan Palancıoğlu´na öğretmenler günü sürprizi yapıldı. Başkan Palancıoğlu´nun Ankara´da yaşayan ilkokul öğretmeni Sevim Vurdum sahnenin arkasından çıktı. Yıllardır görmediği öğretmenini biranda karşısında bulan Başkan Palancıoğlu çok şaşırdı. Şoku atlattıktan sonra hemen öğretmenine sarılıp elini öpen Başkan Palancıoğlu, ?Sevim Hocam, Ahmet Paşa İlkokulunda öğretmenimdi. İlkokuldan sonra görüşemedik. Yıllar sonra gördüm. Benim için büyük sürpriz oldu. Arkadaşlarıma bu sürprizi hazırladıkları için teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Öğretmen Sevim Vurdum ise, ? Mustafam büyümüş adam olmuş. Küçücük elleri, o güzel yüzüyle, iyi kalbiyle şimdi de buna kocaman da bir yüreği eklemişin. Seninle gurur duyuyorum. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Şimdi bunu çok daha iyi anladım. İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki böyle öğrencilerim olmuş. İnsanın öğrencilerinin böyle başarılı yerlere gelmesi çok gururlandırıcı. Belki o zaman sen bana hayranlıkla bakıyordun, şimdi ben sana hayranlıkla bakıyorum.? ifadelerini kullandı.
Gecede daha sonra tarihçi-yazar Talha Uğurluel, ?Osmanlı´da Eğitim? konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Sinevizyon görselleriyle Osmanlı döneminde yapılan eğitim binalarını işlevleriyle birlikte anlatan Uğurluel, ?Sadece Kayseri´deki Osmanlı eserlerini anlatsak saatler sürer. Her sokakta üniversite binası var. Osmanlı eğitime çok önem vermiş. Yaptırdığı medreseler, camiler, imarethaneler, hanlar ve günümüze kadar gelen birçok eserin yapılış amacı eğitim. Kayseri´deki Mahberi Hunat Hatun, Gevher Nesibe, Gıyasiye, Sahibiye medreseleri ve külliyeleri bunlara en güzel örnek. Bütün bunları gören gençlerimiz, artık sorularının cevabını bulmuştur. Yaşamak için yaşatmak, insanlık için oturup kalkmak ve ölürken de bir yatırım, bir veli zat için değil, kendi hayır işlerinin ortasında olmayı arzu etmek gerçekten muhteşem bir iştir. Belki bizim böyle büyük eserler vermeye gücümüz yetmez ama Peygamber Efendimiz (s.a.v) ?ameller niyetlere göredir´ diyor. Mevlana ise ?kıymetiniz hedefiniz kadardır´ diyor. Ben bu programı düzenleyen Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na eğitime verdiği önem için teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor