TALAS´TA 7. ALİ DAĞI

TALAS´TA 7. ALİ DAĞI

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KUPASI BAŞLIYOR

Talas Belediyesi, ilçedeki dünya çapında hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı´nda 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Yamaçparaşütü Kupasına 7. kez ev sahipliği yapacak.
7. Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Şampiyonası 10 Temmuz Pazar günü Ali Dağı zirvesindeki tören ve antrenman uçuşlarıyla başlayacak. 5 ülkeden 10´u kadın 122 yarışmacının katılacağı şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı´nın yelkenkanat ve yamaçparaşütü gibi hava sporları açısından dünya çapında önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek, bu organizasyonların ilçenin tanıtım ve turizmine de katkı sağladığını anlattı.
Başkan Palancıoğlu, 6 gün sürecek yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "İlk gün açılış ve antrenman uçuşları olacak. Sonraki günler ise mesafe yarışları yapılacak. Ali Dağı´nda 2004 yılından bu yana ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 kez yamaçparaşütü şampiyonası yapıldı. Bu yıl Rusya, İran, Ukrayna, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere toplam 5 ülkeden 240´a yakın başvuru oldu. Ama yarışmamızın güven içinde yapılabilmesi için 122 sporcuyu kabul edebildik."
Başkan Palancıoğlu, şampiyonayı izlemek isteyen vatandaşlar için her gün 12.00-14.00 saatleri arasında Osmanlı ve Selçuklu Evi önünden ücretsiz servis hizmeti sunulacağını ifade ederken, yarışmanın 15 Temmuz gecesindeki ödül töreniyle sona ereceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak

Pfdk kayserispor'a cezayı kesti

Kvk adını yarı finallere yazdırdı

Elit voleybol yarı finalde

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev