TALAS´TA EKMEK İSRAFI ANLATILDI

TALAS´TA EKMEK İSRAFI ANLATILDI

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı geri dönüşüm hizmetleri ve Hikmet-Hüseyin Erdener Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen...


Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı geri dönüşüm hizmetleri ve Hikmet-Hüseyin Erdener Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen programda çevreci anne tarifi yapılarak ekmek israfının önüne geçilmesi anlatıldı.
Ekmek israfının önüne geçilmesi ve fazla ekmeğin evlerde geri kazandırılması amacıyla düzenlenen programa Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, anaokulu öğrencileri ve veliler katıldı. Seminerde bir sunum yapan Toprak Mahsulleri Ofisi´nde Ziraat Mühendisi olarak görevli Gözde Sınıkçı, özellikle annelere evdeki fazla ekmeği çeşitli şekillerde değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak geri dönüşümü sağlamalarını istedi.
Programda konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, tasarruflu bir dünyada yaşamaya devam etmek için çocuklara küçük yaşta geri dönüşüm bilincini aşılamaya çalışan Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür etti.
Tasarrufu özendirmek için çalışmalarının başında geri dönüşüm hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ev ve işyerlerine dağıtılan poşetlerle toplanan geri dönüşüm malzemelerini tekrar ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. Ekmek israfını önlemek ve geri kazanılması için büyüklerin küçüklere örnek olması gerektiğini belirten Başkan Palancıoğlu, ?Benim dedemin ekmek karnesi hala duruyor. Bu ülke çok badireler atlatmış. Benim çocuklarım dahil yeni nesil yokluk nedir bilmiyor. Evde yemeğin, ekmeğin yarısı yenmiyor. Bunları çocuklarımıza iyi anlatmamız örnek olmamız gerekiyor. Çocuklar gerçekten kaile alınmaktan değer verilmekten anlıyor. Çocukları kaile aldığınızda önem verdiğinizde birçok şeyi başarabiliyorlar. Biz anaokullarında geri dönüşümde başarıyı çocukların sayesinde başardık. Çocuk anaokulunda aldığı geri dönüşüm bilgisini evde anneye, babaya anlatıyor. Çocuklarımızı değiştirir ve iyi yönde eğitim verirsek onları çok iyi bir gelecek bekliyor. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.? dedi.
Minik anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüme katkı sağlamak için söyledikleri şarkılar ve gösterileriyle verdikleri mesajlar ise oldukça anlamlı idi. Anaokulu velilerinin bayat ekmeklerden yaptıkları 10 çeşit yemek ve tatlı ise davetlilere ikram edildi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ekmek israfını önlemek ve geri dönüşüme kazandırmak için katılımcılara kitap ve broşürlerden oluşan yayınları hediye etti.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı