TALAS´TA GENÇLERE

TALAS´TA GENÇLERE

ÇANAKKALE RUHU PROJESİ

Talas Belediyesinin öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki gençlerin Çanakkale ruhunu öğrenebilmeleri için proje başlatıldı.
İlki Tekden Kolejinde başlayan projenin açılışına Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okutman Ahmet Nedim Kilci, öğrencilere Çanakkale´nin önemini sine vizyon eşliğinde anlattı. Duygusal anların yaşandığı programda Kilci´nin konuşması dinleyicilerin gözlerini doldurdu.
Çanakkale´nin milleti yoktan varoluşa geçiren büyük bir zafer olduğunu belirten Kilci, "Çanakkale 18 Mart 1915´te başlamadı. Çanakkale harbinin ilk başladığı gün 3 Kasım 1914´tür. İlk bombardımanda 5 subayımız, 81 erimiz şehit oldu. Evladını, yarınını, sevdiğini cepheye gönderirken ´oğlum ya şehit ol ya da gazi, onun dışında eve gelme´ diyebilecek kadar büyük kahramanlık gösteren Türk analarımız var. " dedi.
Tarihte 90 yaşında, şehit olmuş evladının ardından torunu cepheye çağrılınca gönüllü cepheye varan Eyüplü Hasan Efendi gibi vatanseverlere sahip bir millet olduğumuzu kaydeden Kilci, "Geleceğin 101 yıl sonrasının destanını yazacak siz kahraman gençler. Bazı tarihi hadiseler vardır ki; aradan 101 yıl dahi geçse asla unutulmaz. Allah razı olsun başkanımızdan sizleri bizimle buluşturdu. Biz de en azından atalarımıza ahde vefa için canlarını, kanlarını, gözyaşlarını şu vatana vermiş evlatlar için, siz de burada bir saatinizi vereceksiniz. Bir şeyi asla unutmayın; Mehmetçik o tertemiz anlından vurulup şu mübarek vatan toprağına düştüğünde değil, unutulduğunda ölür. Artık şehitlerimizi anmayı bırakalım. Okul törenlerinde, bütün yapılan toplantılarda artık şehitlerimizi anlamaya bakalım." ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şanlı tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak için başlattıkları projenin diğer okullarda da devam edeceğini anlatarak, "Böylece ecdadımıza vefamızı göstermeye çalışıyoruz. Bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını gelecek nesillerimizin en iyi şekilde öğrenmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Programda görme engelli yöresel sanatçı Ersin Çimen´in Çanakkale ile ilgili türküleri salondakilere duygusal anlar yaşattı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ