TALAS´TA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN

TALAS´TA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN

TABELALAR KALDIRILDI

Talas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´nce gerçekleştirilen çalışmada, ilçenin muhtelif noktalarında ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine göre görüntü kirliliği oluşturan reklam tabelaları söküldü.

İlçenin muhtelif bölgelerinde Belediyenin ilgili yerlerinden izin almadan uygulanan kaçak tabelalar belirlenerek görüntü kirliliği oluşturan reklam ve ilan tabelaları toplandı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Zabıta ekiplerimiz üzerine düşen görevi ilçemizin huzuru ve düzeni için yerine getirmektedir. Zabıtamız yasalara uymayan işyerleri için gerekli çalışmaları yapmaktadır. İlk olarak kaldırım üzerlerine konulan seyyar plastik duba, pano ile ağaç ve direklere bağlanan tabelaları kaldıran Zabıta ekipleri, reklâm, ilan ve tanıtım yönetmeliğindeki standartlara uygun olmayan tabelaları da söktü. İlçe genelinde özellikle ana arterlerde bulunan iş yerlerine ait reklâm, ilan ve tanıtım tabelalılarının meydana getirdiği çevre kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik bu tür çalışmalarımız sürecek. Buradan işyerleri ve kuruluşlara sesleniyorum. Lütfen belediyemizin izni olmadan yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmeden, Talas´ta tabela kirliliğine neden olmayınız!" dedi.

Belediyenin yaptığı çalışmayla gelişigüzel izinsiz konulan tabelalar kaldırılarak görsel kirliliğin önüne geçiliyor, ilçenin görsel açıdan daha güzel görünmesi amaçlanıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ