TALAS´TA GÜVENLİ OKUL TOPLANTISI

TALAS´TA GÜVENLİ OKUL TOPLANTISI

Talas Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Talas Belediyesi katkılarıyla ?Güvenli Okul? programı düzenlendi.

Programda, ilçe genelinde bulunan okullar için güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması, uyuşturucu maddeleriyle mücadele, çocukların güvenli bir şekilde okul servislerinde taşınması gibi konular ele alındı.

Talas Belediye Konferans Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Zekeriya Güney, Talas Belediyesi Başkanvekili Mehmet Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nezihi Kolukısa, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Bacacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz, muhtarlar ve okul yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Zekeriya Güney, ?Okul güvenliği ve okul sağlığı acısından ve yöneticilerimizin talepleri açısından bugün Tüm Türkiye´de yapılan bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ve bir durum değerlendirmesi yapacağız.? dedi.

Talas Belediyesi Başkanvekili Mehmet Ceylan ise, ?Güvenli Okul programı kapsamında gençlerimizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için herkesin mücadele etmesi gerekir. Programda okul çevresindeki güvenlik kameraları, fiziki tedbirler, okul çevrelerinde uyuşturucu madde satışına karşı alınacak önlemler ile okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik yapılması gerekenler değerlendirildi. Ülkemizin geleceğine değer katacak olan çocuk ve gençlerimize başarılar dileriz. İlçede çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim almaları için katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

?Okullarımızda güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu çerçevesinde ilçemizde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin sisteme entegrasyonu bakanlığımızca planlamaya alınmış, çalışmalar devam etmektedir.? diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz, şunları söyledi: ?Bununla birlikte birleştirilmiş sınıflı köy okullarımızdan Cebir, Çevlik, Koççağız ve yazılı hariç (bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor) Talas´taki bütün okullarımızda güvenlik kamerası mevcut olup, 24 saat güvenlik kamerası ile izlenmektedir. Emniyet birimlerimiz, okul çevresinde güvenlik önlemlerini almakta ve kontrollerini titizlikle yapmaktadırlar. Bu anlamda emniyet güçlerimize teşekkür ederim. Okul güvenliğinin diğer bir önemi öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bunun için okullarımızda uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında derslerde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ve sigaranın zararları ders konuları ile bütünleştirilerek öğrencilere öğretmenlerimiz tarafından aktarılmaktadır.?

 Program sunumların gerçekleştirmesinin ardından görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor