TALAS´TA İLK KEZ ORYANTİRİG (HEDEF BULMA) YARIŞMASI YAPILDI

TALAS´TA İLK KEZ ORYANTİRİG (HEDEF BULMA) YARIŞMASI YAPILDI

Talas Belediyesi´nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonu tarafından Oryantiring (hedef bulma) yarışmaları yapıldı.

Talas Belediyesi´nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonu tarafından Oryantiring(hedef bulma) yarışmaları yapıldı.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu Talas´ta ilk kez yapılan yarışmaların önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde farklı alanlarda gerçekleşeceğini söyledi. 


Talas Ali Dağı Yamaç Paraşütü iniş pistinde gerçekleşen yarışmalara gençlerin ve çocukların ilgisi oldukça fazla idi. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palncıoğlu, Ak Parti Talas İlçe Başkanı Kerem Ekici ve vatandaşların katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinlikte yarışmacılar önce kayıt masasına isimlerini yazdırarak alandaki labirent oryantirink alanına geçerek hedefleri ellerindeki harita yardımıyla koşarak bulmaya çalıştılar. Yarışmacılara zaman zaman aileleri de destek verdi.


Talas´ta ilk kez bu tür bir organizasyonun düzenlendiğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Öncelikle 94. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu ülkenin toprak bütünlüğü sağlanarak ilelebet özgür ve bağımsız kalması temennisinde bulunuyorum. Burada aynı zamanda Cumhuriyet etkinliği de yapıyoruz. Yön bulma (oryantiring) etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Gençler ve çocuklar okullarında Cumhuriyet Bayramını kutladılar burada da eğleniyorlar. Çocuklar aileleriyle çeşitli aktivitelere katılıyorlar. Sanal ortamdan çocukları kurtarmak için Talas Belediyesi olarak birçok etkinlik düzenliyoruz. Burada Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüz ve Oryantiring Federasyonu ile birlikte ilk kez hedef bulma yarışlarını düzenliyoruz. Oldukça yoğun bir katılım var. Ailece geçirilecek güzel bir pazar günü oldu. Bugün burada oryantiringin ilk tanıtımını yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Ali Dağında ve tarihi mekanların bulunduğu ortamlar gibi başka alanlarda bu tür etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Amaç birlik beraberliği pekiştirmek ve gençlerin enteraktif halde zeka geliştirecek arkadaş edinecek şekilde etkinliklerin düzenlenmesi. Bu konuya Talas Belediyesi olarak çok önem veriyoruz. Talas kültürüyle sosyal yapısıyla çok renkli bir ilçe. Bizlerde bu tür etkinliklerle değer katmaya gayret ediyoruz." dedi.
Gün boyu devam eden hedef bulma yarışmalarına katılan çocuklar ve gençler oldukça eğlenerek spor yaptıklarını belirtiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı