TALAS´TA KADINLARA ÖZEL RESİM SERGİSİ

TALAS´TA KADINLARA ÖZEL RESİM SERGİSİ

Talas Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ne özel resim sergisi düzenledi. Belediye resim kursiyerlerinin Talas ve Ali Dağı çiçeklerinden oluşan sergi 15 Mart Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Talas Belediyesi´nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney ve eşi Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve eşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, Başkan Mustafa Palancıoğlu´nun eşi Emel Palancıoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, Fatma Çolakbayraktar, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin ve çok sayıda kadın davetli katıldı.
Kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Bugünü böyle bir resim sergisi ile taçlandırmış olduk. Akabinde ise cilt bakımıyla ilgili Acıbadem Hastanesiyle yapmış olduğumuz bir etkinliğimiz var. Kadınlarımıza bir gün değil her gün atfedilmeli. Dolayısıyla onlar hem çocuklarımızın hem ailemizin hem de toplumumuzun en önemli direkleri. Bu kapsamda Kadınlar Günü´nü kutluyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Başta Kaymakamlarımız ve eşleri, aynı zamanda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Benim eşimde sergi için resimler yaptı ve bize hediye etti. Herkesin böyle bir yeteneği olabilir. Herkes kendi yeteneğinin farkına varıp keşfetmeli. Sergide emeği geçen tüm kadınlara teşekkür ederim.? dedi.
Kaymakam Zekeriya Güney, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyemizin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte bulunmaktan çok mutluyuz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru resim sergisini gezdik. Bu güzel eserleri meydana getiren kadınlarımıza çok teşekkür ederiz. Kadınlar bizim göz bebeğimiz en değerli varlıklarımız. Sadece bir gün değil bütün günler onların olsun istiyoruz.? diye konuştu.
Dünyada bir günü kadınlara atfetmenin doğru olmadığını söyleyen Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise kadınsız dünyanın mümkün olmadığını belirterek sergide emeği geçen kadınlara teşekkür etti.
İstenildiği zaman tüm kadınların istediği her şeyi yapabileceğini söyleyen Emel Palancıoğlu, ?Sergide Talas´ın tarihi yerlerini, Ali Dağ çiçeklerini, Talas´ın kapılarını yaptık. Ben sevdiğim şeyleri resmettim. Kadınlara güzel bir örnek olsun istedik. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.? diye belirtti.
Talas Belediyesi Meclis Üyesi Suna Çakır ise organizasyonu düzenleyen Başkan Palancıoğlu´na teşekkür ederek sergi için kedisinin de resim yaptığını ve bu serginin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bir anlamı olduğunu söyledi.
Hiç eline fırça almamış kadınların sergi için resim yaptığını söyleyen Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin şunları söyledi:
?Sergimizi özellikle bugüne denk getirmek çok anlamlı oldu. 6 ay resim sergimizin hazırlığını yaptık. Hiç eline fırça almamış hanımlar bu güzel sergiyi oluşturdu. Bir kez daha hanımların isterse neler yapacağını göstermiş olduk. Bizler Talaslı hanımlar olarak Talas´ın tarihi evlerini, Talas çiçeklerini resmettik. Bütün hanımlarımıza hediyemiz olsun.?
Program sonunda Başkan Palancıoğlu, kadınların gününü kutlayarak sergiye katılan kadınlara kırmızı karanfil hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü