TALAS´TA KAR YAĞIŞI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

TALAS´TA KAR YAĞIŞI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ünlü Talas, kar yağışından sonra beyaz gelinliğini giyerek kartpostallık görüntülere sahne oldu.

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ünlü Talas, kar yağışından sonra beyaz gelinliğini giyerek kartpostallık görüntülere sahne oldu.
Kayseri´ye gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği turistik mekanlardan biri olan tarihi Talas, kar yağışıyla beyaza büründü. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği Yaman Dede Konağı, Yaman Dede Cami, Han Cami, Tarihi Ali Saip Paşa Sokağı, her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı sürdürüyor. Karla beraber ayrı güzelliğe bürünen tarihi Talas´ın kar altındaki hali kartpostallık görüntüler sundu.
Kayseri´de uzun zamandır beklenen kar yağışının Talas´ta da etkili olmasıyla birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları ile mücadeleye başladı. Özellikle yeni bağlanan mahallerde şiddetli kar yağışından kaynaklanan olumsuzluklara karşı önlemler alındı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin birçok noktasında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşlara zorluk yaşatmamak için 2 vardiya şeklinde çalışıyor.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarında mağdur olmaması için belediye ekiplerimiz iki vardiya halinde çalışmalarına devam ediyor. 800 ton tuz ile 9 adet tuzlama ve kar kürüme kamyonu, 2 adet greyder, 9 adet küçük kepçe, 3 adet traktör ile karla mücadelemiz sürüyor. Sistemli ve organize bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Karla mücadele çalışmalarında emeği geçen tüm belediye personellerimize gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim.? dedi.
Öte yandan Başkan Palancıoğlu buzlanma ve don olaylarından dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
Yoğun kar yağışına rağmen 24 saat çalışan ekipler trafik ve insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu ana arterlerde, kamu binaları ve okulların çevrelerinde, hastane çevrelerinde, halka açık pazar yerlerinde, cami girişleri ve vatandaşların yaya olarak kullandığı yollar, tüm cadde ve sokaklarda tuzlama çalışmalarına devam ediyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor