TALAS´TA RAMAZAN ETKİNLİĞİ

TALAS´TA RAMAZAN ETKİNLİĞİ

HER AKŞAM BİR MAHALLEDE

Talas Belediyesi tarafından vatandaşların on bir ayın sultanı Ramazan´ın maneviyatını daha iyi yaşayabilmeleri için düzenlenen etkinlikler, kırsal mahallelerde çocuklar için de başladı.

Jandarma karşısı Talas Spor Salonu yanında kurulan Ramazan Sokağında her yaştan vatandaşlar için programlar gerçekleştirilirken, kırsal mahalleler de unutulmadı. Ramazan Sokağında iftardan sonra çocuklar için su balonu, kule, Hacivat ile Karagöz gibi birbirinden farklı oyunlar yer alırken, kırsal mahallelerdeki çocuklar da benzer oyunlarla buluşuyor. Bu kapsamdaki programlar ilk olarak kırsal mahallelerden Endürlük´te başladı. Endürlük Sosyal Tesisinde çocuklara yönelik düzenlenen programa büyükler de katıldı. Çocuklar, etkinlik boyunca eğlenirken, aynı zamanda bilgilendi. Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mahallelinin Ramazan-ı Şerif´ini tebrik ederek; "Allah nice Ramazanlara bizleri eriştirsin, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Bu mübarek ayın maneviyatını çocuklarımızın da yakından hissetmeleri için çeşitli programlar düzenledik. İnşallah her akşam bir mahallemizde bu etkinlikler çocuklarımızla buluşacak? dedi.

Başkan Yalçın´ın konuşmasının ardından program başladı. Yaklaşık bir saat süren programda çocuklar, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İbiş, maskot ve çizgi sinema ile gönüllerince eğlendi. Programın sonunda çocuklara hikaye kitabı, yap-boz gibi çeşitli hediyeler verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı