TALAS’TA KARLA MÜCADELE

TALAS’TA KARLA MÜCADELE

TALAS İLÇESİ’NDE KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Belediyesi karla mücadele ekipleri yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Talas’ın kırsal mahallerinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken ekiplerin yoğun mesaisi devam ediyor.

Talas Belediyesi vatandaşların zorlu kış şartlarında mağdur olmamaları için çalışmalarına aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler, karla mücadele çalışması kapsamında 2 vardiya ve 4 grup halinde, 69 personelle 24 saat boyunca çalışmalarını devam ettiriyor. Kışın etkisini göstermesiyle birlikte Talas’ın özellikle yüksek kesimlerinde kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye kadar ulaştığı noktalarda ekipler, bir yandan kapanan yolları açık tutarken diğer yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşımın rahat ve sorunsuz sağlanması için çalışmaların sürdüğü Talas’ta öncelikle ana yollar açılırken ara yollarda da nöbetçi ekipler hazır bulunduruluyor.

Talas Belediyesi’ne bağlı karla mücadelede görevli nöbetçi ekipler bir yandan ulaşımın aksamaması için çalışırken diğer yandan da zaman zaman yollarda mahsur kalan araçlara iş makinaları yardımıyla müdahale ediyor.

Aylar öncesinden kış hazırlıklarını tamamlayan Talas Belediyesi, 8 adet tuzlamalı bıçaklı kamyon, 9 adet kepçe, 3 adet greyder, 3 adet traktör ile vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar olası bir aksaklık durumunda yardım almak için Talas Belediyesi’nin ‘Alo 153’ veya 437 00 55 numaralı telefonunu arayabilir.

Öte yandan Talas Belediyesi bünyesinde görev yapan karla mücadele ekiplerine çalışmalar sırasında yaşanabilecek olası iş kazalarına karşı da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor. Bir yandan karla mücadele eden ekipler, çalışma öncesinde karşılaşılabilecek olumsuz durumlar içinde iş güvenliği eğitimi alıyor. İş Güvenliği Uzmanı Aylin Aygan tarafından verilen eğitimlerde, çalışmalar sırasında dikkat edilmesi gereken konular anlatılarak, personele yasal zorunluluk hakkında da bilgilendirme yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti