TAM DESTEK

TAM DESTEK

KÖYLÜ KADINLARDAN KAN BAĞIŞINA TAM DESTEK)Kayseri Türk Kızılayı Merkezi tarafından düzenlenen 'Köylerden Kan Bağış Kampanyası'na Develi İlçesi Ayvazhacı köyünden tam destek geldi.

Ayvazhacı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 2'ncisini düzenlediği kan bağışı kampanyasına köy kadınları kan bağışı için sıraya girdiler. Köyden 62 ünite kan bağışı toplandı.

Kan bağışının köylerinde ikinci defa gerçekleştiğini belirtilen Muhtar Adem Pancar, Kızılay'ın kan bağışı kampanyalarına destek vermekten dolayı duydukları mutluluğu ve gururu ifade etti. Kan bağışı konusunda köylüleri bilinçlendirmenin de önemine vurgu yapan Muhtar Adem Pancar, bu anlamda diğer köylere de örnek olduklarını belirtti.

Ayvazhacı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcisi Feramuz Serçe Kayseri Türk Kızılayı Kan Merkezi'ni arayarak kan bağış kampanyasına 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da destek vermek istediklerini söyledi. Köye giden heyet önce kan bağışı hakkında köylüleri bilgilendirdi, daha sonra vatandaşlar 62 ünite kan bağışında bulundu. Yaklaşık 60 kişilik grupta ilaç kullanımı , tansiyon gibi sebeplerden dolayı kan veremedi.

Bu örnek davranışı sergileyen Dernek Temsilcisi Feramuz Serçe ve Ayvazhacı köyü sakinleri kan bağış konusunda bir örnek çalışma sergiledikleri için Türk Kızılayı yetkilileri tarafından plaket takdim edildi.

Dernek başkanı Feramuz Serçe üyeler arasında sıcak kan ihtiyacı olduğunda sıkıntı yaşanmamsı amacıyla 200 üyenin kan grubu telefon numaralarının sisteme kayıt edildiği ihtiyaç duyan herkese bir telefon kadar yakın olduklarını belirterek, "Hiç istemesekde bazen sıcak kana ihtiyaç duyuluyor. Hemşerilerimiz arasında sosyal bir dayanışma örneği olarak böyle bir sistem kurduk." dedi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı