TANITIM TURUNDA

TANITIM TURUNDA

TÜRK Eğitim Derneği Üniversitesi Rektörü ta¬nıtım turunda. TED Üni¬versitesi Rektörü Öktem VARDAR Üniversite’nin tanıtımı için geldi¬ği ilimizde TED Kayse¬ri Koleji’nde öğrenciler¬le buluştu. Öğrencilere ve basın mensuplarına üni¬versitenin ta

TED Kayseri Kolejinde düzenlenen tanıtım top­lantısına TED Üniversi­tesi Rektörü Prof. Öktem VARDAR, TED Kayseri Koleji Lise Müdürü Arif Sırrı ŞİRİN ve Okul öğ­retmenleri katıldı.

 

“TED Üniversitesinin Türkiye’nin seçkin va­kıf üniversitelerinden biri değil, bir Dünya Üni­versitesi” olacağına de­ğinen TED Üniversitesi Rektörü Prof. VARDAR, “TED Üniversitesi sadece Türkiye’de seçkin üniver­site değil dünya’da seç­kin üniversiteler arasına girecek diyerek hedefle­rinin çok yüksek olduğu­na” dikkat çekerek şun­ları söyledi. Avrupa üni­versite değerlendirme ko­misyonunda bulunmak­tayım. Şimdiye kadar Avrupa’da 11 üniversite­nin değerlendirilmesin­de bulundum. Avrupa da ki üniversitelere anlattık­larımı burada üniversite­mizde uygulayacağız. Bu hedefle birlik Dünya üni­versitesi olacağız.” dedi.

 

Vakıf Üniversitelerin bir güven problemi olduğu­nu ve öğretim üyelerinin belirten Rektör VARDAR, “Vakıf üniversitelerin öğ­rencileriyle, kamuoyuy­la ve YÖK’le bir güven ek­sikliği vardır. Bunun için şeffaf olacağız ve bu şef­faflığın yanında hesap ve­receğiz. Öğretim üyeleri­ne hesap vereceğiz. Öğre­tim üyelerinin yönetim ile arasında bir güven oluş­turacağız. Öğretim üyele­rine TED üniversitesi ait olduklarını ve aile ortamı yapabilmek için elimiz­den ne gelirse yapacağız. Bizim ikinci hedefimiz ise o güveni sağlayabil­mek için gerekli adımları atacağız. Bu güne kadar ne planladık, neler yap­tık ve neler yapacaksak bunların hepsi internette web sayfamızda mevcut­tur.” dedi.

 

TED Üniversite’sinin ka­labalık bir üniversite ol­mayacağını ve kapasitesi­nin sınırlı olacağını belir­ten Rektör VARDAR, “Öğ­retmeden öğrenmeye geç­me, öğrenci odaklı eğitim en birincil hedefimiz. Di­ğer Vakıf Üniversitelerin yaptığı gibi daha fazla öğ­renci almak için üniver­siteyi büyütmeyeceğiz. İlk Etapta 3 fakülte 10 prog­ram ile eğitime başlaya­cağız. Yani 300 öğren­ci ile başlayıp en fazla 3 bin ile 4 bin arası öğrenci eğitim görecek. Büyüme­yi hedef alan değil kalite­yi hedef alan bir üniversi­te olacağız.”diye konuştu.



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri