TAPU VE KADASTRO 11.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN

TAPU VE KADASTRO 11.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN

YENİ HİZMET BİNALARININ TEMELİ ATILDI

BAKAN ÖZHASEKİ:  ?FETÖ´NÜN TÜRKİYE  TEMSİLCİLİĞİNİ  YAPMAK HAİNLİKTİR?

Tapu ve Kadastro 11.Bölge Müdürlüğü ile İŞ-KUR İl Müdürlüğünün yeni hizmet binalarının temeli  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de iştirak ettiği  törenle atıldı? Temel atma töreninde  konuşan Bakan  Özhaseki Ana  Muhalefet Partisi  Chp´ye seslenerek  "Muhalefet edebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama kumpas kurmaya hakkınız yok.  Fetö´nün Türkiye temsilciliğini yapmak hainliktir" ifadesini   kullandı?

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile İŞ-KUR İl Müdürlüğünün yeni hizmet binalarının Gültepe Mahallesi´nde gerçekleştirilen  temel atma törenin  açılış  konuşmasını gerçekleştiren   İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, son 10 yılda Avrupa Birliği´ne üye ülkelerin istihdam rakamları toplamının iki katından fazlasını Türkiye olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak   "Bu anlamda İŞ-KUR Genel Müdürlüğü ve devletimiz son dönemde çok büyük ilerlemeler kat etti. Bunu anlamak ve anlatmak adına geldiğimiz noktayı 2002 yılında aynı İŞ-KUR Genel Müdürlüğü 1 yılda sadece ve sadece 25 bin insanımızın istihdamına aracılık yaparken 2017´nin ilk 10 ayında 900 bin 796 kişinin istihdamına vesile olmuştur. Son 10 yılda Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin istihdam rakamlarının toplamının iki katından daha fazlasını Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. Gerek iş gücüne katılım oranı gerek istihdam oranlarımızla dünyada hiçbir ülke ile mukayese edilemeyecek bir başarıyı milletçe gerçekleştirdik. Bu yılki istihdam seferberliğimize de milletçe büyük bir destek verildi" değerlendirmesinde  bulundu?                                                                                                                          

Ak Parti  Grup Başkanvekili  ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´da "Ana muhalefet partisi genel başkanı FETÖ operasyonuyla bir kasetle geldi iktidarına, şimdi de FETÖ´nün taşeronu olmuş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına akrabaları vasıtasıyla belgelerde sahtekarlık yaparak, belgeyi çarpıtarak onu karalamaya, uluslararası ortamda küçük düşürmeye, Türkiye Cumhuriyeti´ni başı öne eğik hale getirmek için hedef gösteriyor. Ana muhalefet partisinin görevi bu olmaz. Ana muhalefet partisi, ihanet partisi görevlisi gibi görev yapmakla Cumhuriyet Halk Partisi´ne gönül vermiş insanlara yapılmış büyük bir haksızlıktır. 2 hafta önce grup toplantısında elinde 2 tane kağıt parçası salladı, ?Cumhurbaşkanının akrabaları, yakınları Türkiye´den başka ülkelere döviz transfer ediyor, sen mi millisin ben mi milliyim´ diye iddialı bir açıklamada bulundu. Sayın cumhurbaşkanı dedi ki ?Eğer benim akrabalarım ben, çocuklarım yurt dışına o dediğin tarihlerde para transfer ettiysek görevi bırakıyorum, sen gereğini yapacak mısın?´ dedi. Arkadaş, ?Belgeler geliyor, belgelerle konuşacağım´ dedi. Getirdi, 4-5 tane kağıdın olması gerekirken kalabalık bir dosya getirdi. O dosyada bir şirketin ana sözleşmesini, ticaret sicilinde yazılan sözleşmesini 10-15 sayfa bir taraftan İngilizcesi, diğer taraftan Türkçesi, öbür taraftan noter tasdikli belgesiyle çıkmış 45 sayfaya. Bir şirketin ana sözleşmesini, ticari faaliyetlerinin bulunduğu belgeyi sanki bir sırmış gibi, arkasında karanlık işler varmış gibi aktarmak ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışacak bir iş değil" ifadesini  kullandı? 

Vali Süleyman Kamçı ise kürsüden  katılımcılara temeli atılan kamuya ait hizmet binaları hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti? " Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüzün yapımı için 19 milyon 727 bin lira ödenek ayrılmış olup 15 bin metrekarelik arsa üzerine 2 bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere inşa edilecektir. İnşaatın 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. İŞ-KUR İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binası için ihale işlemleri sonuçlandırılmış ve sözleşmemiz yaklaşık 10 milyon liraya yapılmıştır. 10 bin 835 metrekare arsa üzerine bodrum, zemin ve 4 normal kattan oluşan yeni hizmet binamız inşa edilecektir. Bir yıl içerisinde İŞ-KUR Hizmet Binamızın tamamlanarak hizmete açılmasını planlamaktayız. İlimiz ve vatandaşlarımız için önemli kamu hizmeti yürüten bu iki kamu kurumumuzun yeni hizmet binalarıyla sahip oldukları fiziki ve teknik altyapılar daha iyi duruma getirilmiş olacaktır. Dolayısıyla yeni hizmet binaları ile hizmet hızımızın ve verimliliğimizin de artacağını düşünüyoruz"    

Açılışın  onur konuğu  Çevre ve Şehircilik Bakanı  ve Kayseri Milletvekili  Mehmet Özhaseki ?de sözlerine  ülkeye hizmetin kolay yapılmadığını, hizmet yaparken zorluklarla karşılaştıklarını belirterek  başladı  ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotoğrafı hakkında şunları kaydetti?"Yurt dışındaki FETÖ´cülerin sözcülüğünü yapıyorlar. ?Efendim siz FETÖ´cülerle beraberdiniz. İşte şu da resminiz´. Gazeteye basmışlar benim resmimi. Doğru, yurt dışına en az 15-20 kere çıktım. Kardeş şehir ilişkisine giderken ticaret odalarına, sanayi odalarına MÜSİAD, GESİAD, KAYSİAD, Organize Sanayi hepsine dedik ki; ?Kardeş şehir ilişkimiz var, ticaret yapılacak, gelir misiniz?´ Kafkaslara herhalde 70 kişiyle falan gittik, Strazburg´a gittik, Amerika´ya da gittik doğru. İçinde GESİAD başkanları vardı, ticaret odası temsilcileri vardı, sanayi odası temsilcileri vardı. Onlar o gün şehri temsil ediyorlardı ve o gün için masum insanlardı. Ayıp olan dün onlarla beraber olmak değildi, ayıp olan onların örgüt olduğu belli olduğu halde 15 Temmuz´daki katillikleri ispatlandığı halde hala bunlarla beraber olmak, hala bunların sözcülüğünü yapmak Amerika´daki o şizofren yapının Türkiye´de temsilciliğini yapmaktır. İşte hainlik, alçaklık budur. Bunu yapanlar da tarih önünde asla hesap veremeyecekler."

İl Müftüsü Şahin Güven´in duası  sonrası protokol üyeleri yeni hizmet binalarının temelini atması  ile törene  nokta konuldu?

HABER  : C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"