TARAFTAR VE ŞEHİR KAYSERİSPOR´DAN SOĞUDU

TARAFTAR VE ŞEHİR KAYSERİSPOR´DAN SOĞUDU

45 MİLYON TL GELİRİ OLAN KULÜP 70 BİN TL´LİK SU FATURASINI ÖDEYEMEZ Mİ?

2016-2017 sezonunun başlangıcı ile birlikte Kayserispor´da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Süper Lig´de mücadele eden bir takımın mali kazanımları düşüldüğünde yapısının güçlü olması beklenirken Kayserispor Kulübü´nün 70 bin TL´lik su faturasını ödeyememesi takıma gönül verenleri kara kara düşündürüyor. Su faturası gibi küçük olayları bazı kesimlerin ?Büyükşehir Belediyesi´nin Kayserispor´a desteği olmuyor? şeklinde algı oluşturması ise taraftarı kulüp yönetimi hakkında farklı düşüncelere sevk ediyor.
TV Kayseri´deki ?Sahadakiler´ programında Kayserispor´daki son gelişmeler enine boyuna tartışıldı. Mustafa Duran´ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa konuk olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Şube Başkanı Yavuz Navruz, Kay TV Spor Müdürü Mustafa Gürbüz ve Kayserispor ile Erciyesspor´un eski yöneticilerinden Mustafa Ataklı, Kayserispor ile ilgili ilginç ve bir o kadar da dikkat çekici açıklamalarda bulundular.
Programa konuk olan Spor Müdürümüz Mustafa Gürbüz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kayserispor´un 70 TL´lik su faturasının nasıl haciz işlemine girdiğini anlatan Gürbüz olayı kısaca aktarırken diğer yandan da milyon kazanan kulübün su parası ile gündeme gelmesini de eleştirdi. Gürbüz şunları söyledi: ?Haciz işlemi nasıl oldu? Kaski´nin avukatları adliyede Kayserispor avukatı ile karşılaşıyor ve Kaski avukatı Kayserispor yöneticisine diyor ki, ?Kayserispor´un 70 bin TL´lik su faturası var süreç dolmuş hacze gidecek bunu ne yapalım? diye soruyor. Kayserisporlu yönetici de diyor ki; ?Tamam siz yazın haczi gönderin? bu nasıl söylenir. Kayserispor yöneticisi bunu neden söyler. Burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Sezon sonuna kadar kasasına 45 milyon TL kasasına girecek olan bir kulüp 70 Bin TL´lik su faturasını ödeyemez mi? Bu kadar saçmalık olur mu? Bu fatura için avukatları ?Haczi yazın gönderin? diye o kadar rahat ifade ediyor ki böyle bir şey nasıl olur. Burada şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor: ?Güya Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu haczi gönderiyor Kayserispor´a destek değil köstek oluyor? bu algıyı oluşturmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik´i hedef tahtasına oturmaya çalışıyorlar. Bu tamamen yanlış bir şey. Bu kadar geliri olan bir kulübün 70 bin TL´lik su faturasını ödeyememesi büyük bir ayıp. Kayserispor´un tesislerine bakıyorsunuz Büyükşehir´in, stada bakıyorsunuz Büyükşehir´in Kayserispor Kulübü´nün hiçbir şeyi yok sadece dernekten ibaret. Bütün masrafları Büyükşehir tarafından karşılanan bir Kayserispor´dan bahsediyoruz. Durum böyle iken çıkıyorlar Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Kayserispor´a destek vermiyor deniyor. Bu hakikaten çok ayıp.?
?KAYSERİSPOR İYİ YÖNETİLMİYOR?
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Şube Başkanı Yavuz Navruz, Büyükşehir Belediyesi´nin ?Kayserisopr´a destek vermediği ? yönünde eleştirilmesini büyük bir haksızlık olarak niteledi. Navruz: ?Özhaseki döneminde Büyükşehir Kayserispor´a ne kadar destek vermişse Mustafa Çelik döneminde de Kayserispor´a o kadar destek verilmiştir verilmeye de devam etmektedir? dedi. Navruz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ?Kayseri Belediyeleri geçen yıl ve önceki yıllar Kayserispor´un yanındaydı o zaman nasıl destek veriyorlarsa halen aynı destek devam ediyor. Ne oldu da böyle tavır alındı. Bu çevreler bir şeyler istiyorsa altında bir çapanoğlu var. Farklı hesaplar olabilir farklı beklentileri olur. Şan şöhret para pulun olduğu yerde düzgün insan bulmak zor. Burada kimsenin avukatlığını yapmıyoruz. Doğruları söylemek zorundayız. Birileri çakallık yaparak ortalığı karıştırıyorsa buna müsaade etmeyiz. Önemli olan bazı doğruları yanlış insanlar telaffuz ediyor. Bu ortaklık ebedi bazı mülki amirlerce destek görüyor. Oradan yüz buluyor.?
Yavuz Navruz, Kayserispor´da ki genel kurullara da dikkat çekti ve şöyle dedi: ?Kayserispor´un Genel Kurullarına bakın 10 yıl önceki genel kurullar aynı. Türkiye bize bu genel kurullardan dolayı gülüyor. Düşmüştür çıkmıştır. Yaptığı icraatlarla herkes bize gülüyor. Bunu kimse görmüyor mu? Genel?Kurul oldu birileri geldi gitti borç 80 trilyona çıktı. Sonra tekrar bu yönetim geldi. Borç kapandı. Bu nasıl oluyor??Burada kim ne derse desin bir pasta var. Kulüp Başkanlığı bakanlıktan başkanlıktan daha önemli. Bu yüzden Kayserispor Başkanlığını bırakmak istemiyor. Orada bir pasta var. Kayserispor iyi yönetilmiyor. Takım iyi olduğu dönemler yanında kimseyi görmek istemiyor kötü olursa suçlu şehir ve şehri yönetenler oluyor. Böyle saçmalık olmaz. Şehri ortalık ebeleri karıştırıyor. Bir elin üç-beş parmağını geçmeyen bu kişiler ortalığı karıştırıyor. Bu kulüp kimsenin babasının malı değil. Kayserispor´da hiç kimse vazgeçilmez değil. Kayserispor´da sahipsiz kesinlikle değil. Yapamıyorlarsa bıraksınlar gitsinler. Bu şehir Kayserispor´u sahipsiz bırakmaz. Bu gün Kayserispor yaygarası yapan insanlar neden çıkıp Erciyesspor´u konuşmuyor. Kayserispor yönetimi şehri kucaklamadı, adım atmadı, kapılarını kapattı, sen kapılarını kapatırsan başkaları da sana kapılarını kapatır. Kayserispor su faturası ile Büyükşehir Belediyesi´ne yüklenmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi´nin üzerine gidilirken düşünmek lazım. Kamuoyunu yanlış yönlendirmemek lazım. Belirli doneleri net bir şekilde görmek lazım. Kayserispor Yönetimi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Büyükşehir´i köşeye sıkıştırma çabasında. Büyükşehir´i halkın gözünde küçük düşürme çabasındalar. Büyükşehir Belediyesi hani Kayserispor´a destek vermiyor diye eleştiriliyor ya aslına bakarsanız hiçte öyle değil. Büyükşehir Belediyesi Kayserispor´a müthiş bir destek vermektedir. Kadir Has Stadı´nın kullanım hakkı kime ait Büyükşehir Belediyesine ait. Peki, Kadir Has Stadı´nın elektrik, su, doğalgaz, bakım ve çalışanlarının maaşları bunları kim karşılıyor? Büyükşehir Belediyesi karşılıyor peki bu saydıklarımızın yıllık toplam karşılığı nedir yaklaşık 10 milyon TL. Hani Büyükşehir Belediyesi Kayserispor´a destek olmuyordu. Kardeşim bir şey söylerken ya destekli söyleyin ya da elinizi vicdanınıza koyun. Büyükşehri Belediyesi Kayserispor´un Kadir Has Stadı´nı kullandırma bedeli de almıyor Kayserispor kira da ödemiyor. 1 kuruş para vermiyor. Üstelik stadın bütün giderlerini karşılayan Büyükşehir Belediyesi aslında locaların kullanımını da alması gerekirken locaların tüm gelirini de Kayserispor´a vermiş durumda. Hani Büyükşehir, Kayserispor´a destek vermiyordu. Siz Kayserispor Başkanı olarak şehri takımdan soğutursanız, şehrin idarecilerini takımdan soğutursanız kimse de size yardım etmek istemez? dedi.
?DEVASA GELİRLERE SAHİP OLAN KAYSERİSPOR´
Mustafa Duran´da programda yaptığı konuşmada, devasa gelirlere sahip olan Kayserispor Kulübü´nün maddi destek beklentisinin doğru olmadığını savundu. Mustafa Duran´da şunları söyledi: ?Son 12 sezonda yayıncı kuruluştan havuz gelirlerinden, reklam ve stat gelirleri olmak üzere yaklaşık 450 Milyon TL eski para ile 450 Trilyon para girmiş. Yine son 13 sezonda futbolcu satışından kasasına yine yaklaşık olarak 50 Milyon Avro girmiş bu da Türk parası ile 150 Milyon TL eski para ile 150 Trilyon eder. Toplamda yaklaşık 700 Trilyon para girmiş Kayserispor´un kasasına. Böylesine büyük para akışı olan bir kulüpten bahsediyoruz. 2016-2017 sezonunda Kayserispor´un kasasına sezon sonuna kadar 45 Trilyon girmesi bekleniyor. Böylesine önemli gelirlere sahip olan bir kulübün 70 Bin TL´lik bir faturayı ödeyememesi hakikaten ayıp. Kayserispor iyi yönetilmiyor. Kayserispor bu şehirden beklenti içinde Kayseri 1,5 milyon nüfuslu şehir. Kayserispor her sezon beklenti içinde. Belediyelerden şehirden beklenti içinde. Daha düşük nüfuslu Akhisar?Belediyespor kendi yağıyla kavruluyor?
?KAYSERİSPOR ŞİMDİ TARAFTAR FAKİRİ´
Bir dönem Kayserispor´da ve Erciyesspor´da yöneticilikte yapan Mustafa Ataklı´da Kayserispor yönetiminin bu takımı şehirden ve taraftardan soğuttuğunu daha önce 25 bin taraftarın takip ettiği Kayserispor´un şimdi taraftar fakiri olduğunu söyledi. Ataklı şöyle devam etti: ?Mustafa Çelik Kayserispor´a gereken bütün desteği veriyor. Herkes herkesi biliyor. Bu durumu basına servis edilmesi çok ayıp. Kayserispor 70 bin TL´yi ödeyemez bir kulüp mü? Bu çok ayıp. Şimdi bizim Kayserispor´un 30 bin taraftara oynaması gerek bunu konuşmamız gerekir. Stadı nasıl doldururuz? Bunları konuşmamız lazım. Osman Abi, Hilmi Bey, geçmişte başkanlık yapan çok değerli isimler var. Melikgazi Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kayserispor´a destek olmaz mı bu şehri takımı illaki destek oluyor. Büyükşehir Kayserispor´a destek olmuyor demek külliyen yalan ve haksız bir eleştiridir. Şehrin ileri gelenleri Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı şehrin önde gelen isimleri bir araya gelecek. Kayserispor´un durumunu tartışacak. Gelirine giderine aldığı paraya bakacak. Spor kamuoyu bir araya gelmeli. Birilerinin bu isimleri bir araya getirmesi lazım. Kayserispor 70 bin TL ?lik su faturası ile gündeme gelmemeli. Öde kardeşim bu rakamla gündeme mi gelinir. Takımı şehirden soğuttular. İnsan maça gelmez oldu. Eskiden Kulüp Başkanları çıkar basın toplantıları yapardı.?
(SPOR SERVİSİ)



Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı