TARİHÇİ-YAZAR PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL

TARİHÇİ-YAZAR PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL

?MALAZGİRT TÜRK´ÜN ANADOLU´DAKİ TAPUSUDUR?

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından ?Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan? konulu bir konferans düzenlendi. Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de izlediği konferansta önemli mesajlar veren Prof. Dr. Şimşirgil, Malazgirt´in Türk´ün Anadolu´daki tapusu olduğunu söyledi.

Malazgirt Zaferi´nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen ?Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan? konulu konferansa büyük ilgi gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de takip ettiği konferansta izleyiciler tarafından Şehir Tiyatrosu tamamen dolduruldu.   

Sözlerinin başında Malazgirt´in önemini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Malazgirt´in Türk´ün Anadolu´daki tapusu olduğunu belirtti. Malazgirt Savaşının kıyamete kadar Anadolu´yu Türk´ün kıldığını vurgulayan Şimşirgil, ?Malazgirt tarihin en önemli destanlarından birisidir. Buna rağmen Anadolu´yu Türk´ün kılan Sultan Alparslan ne yazık ki fazla tanınmıyor. Asla tarih unutulmamalıdır? dedi. Konuşmasında Sultan Alparslan hakkında da bilgiler veren Şimşirgil, Türklerin İslamiyet´ten sonra İslami köklerden gelen isimler de aldığını ifade ederek Alparslan´ın isminin Muhammed Alparslan olduğunu söyledi.

?DOLAR DİYEREK KORKMAYIN?

Konferansta bu milletin bir ve beraber olduğunda her güçlüğü yenebileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Şimşirgil, ?FETÖ denilen örgüt bizi Amerika´ya işgal ettirecekti. Peygamberimizi yok sayan bu zihniyetin ne dini var. Ama elhamdülillah bizim Alparslan gibi, batıya ?Siz daha Osmanlı tokadı yemediniz´ diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Bu yüzden dolar filan diyerek korkmayın. O dolar paçavradır. Beni açlıkla mı imtihan edeceksin? Çanakkale´de ecdadımızın ne yokluklar çektiğini bizler okuduk? diye konuştu.

?YENİ ALPARSLANLAR ÇIKARACAĞIZ?

Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´e çiçek vererek teşekkür etti. Alparslan´ın, Fatih Sultan Mehmet´in, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın genç yaşlarda önemli işler yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, şehri imar ederken insanımızı ihmal etmemelerinin ve insana yatırıma verdikleri önemin nedenini anlattı. Özellikle gençlere önem verdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, ?Aranızdan Alparslanlar, Fatihler, Erdoğanlar çıkacak. Biz var olan değerimizi ortaya çıkarmanın peşindeyiz. Rabbimiz hizmet ömrü verdiği müddetçe insanımıza önem vermeye devam edeceğiz? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”