TARİHE VE ÇEVREYE SAYGILI PROJE

TARİHE VE ÇEVREYE SAYGILI PROJE

Başkan Çelik, Mimarlar Odası´nın ziyaretinde Sahabiye Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette Sahabiye Projesi ile ilgili görüşler belirtildi ve Büyükşehir Belediyesi ile mimarların aynı görüşleri taşıdığı dile getirildi.

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile bir süre görüştü. Mimarlar Odası Şube Başkanı Velibaşoğlu, projeleri Kayserili mimarların yapması ve Sahabiye Projesiyle ilgili görüşlerini dile getirerek Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´nde Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması konusundaki hassasiyetlerini anlattı.

BÜYÜKŞEHİR İLE MİMARLAR AYNI GÖRÜŞTE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında dile getirilen hususlarla ilgili mimarlarla aynı görüşü paylaştıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi. Projelerin Kayseri´de yapılması konusunda hemfikir olduklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Dışarıya yaptırdığımız bir tek proje var. Diğer projelerinin tamamını tasarım kabiliyetinin artması için şehirdeki mimarlarımıza yaptırdık. İnşaat, makine mühendisleri ve elektrik mühendislerinin hazırladığı projelerde de aynı şekilde hareket ediyoruz? dedi.

Mimarlar Odası´nın Şehir Tiyatrosu binası ve çevresindeki tarihi eserlerin korunması ile ilgili görüşleri üzerine de vilayet binası, tiyatro ve o bölgedeki tarihi binaların korunacağını daha önce açıkladıklarını hatırlatan Başkan Çelik, ?Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde merkeze yakın bölgede yüksek katlılar arkaya doğru alçak katlılar tercih edilir. Biz tam tersini yapıyoruz. Ordu evi ve belediyemiz arasında 12 tane tarihi eser var. Şu an yüksek katlı binalar nedeniyle bu eserler saklı durumda. Yeni projede bu arayı biz bir iki katlılarla geçiyoruz. Sonra 5-6 katlılar ve onların arkasında yüksek katlılar var. Böylece tarihi eserlerin hepsi ortaya çıkacak. Projemizdeki bir başka özellik de yeşil alan hassasiyetimizle ilgili. Sahabiye´de şu anda 510 dönümlük alandaki yeşil alan miktarı sıfır metrekare. Yeni projede 350 dönümlük yerde park ve rekreasyon alanımız var. Bölgedeki yoğunluğu azaltmak için resmi kurumların hepsini dışarıya çıkarıyoruz? dedi.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´ni hazırlarken proje yarışması açtıklarını ve defalarca duyurular yaparak herkesi projeye katkı vermeye davet ettiklerini de hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, geçen yıl yaptıkları yuvarlak masa toplantılarını da anımsatarak yapılacak çalışmalar hakkında ilgililerin görüşlerini aldıklarını kaydetti.

Ziyarette Mimarlar Odası Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, Başkan Mustafa Çelik´e "Kent Tartışmaları" toplantısı sonrası çıkarılan kitabı hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı