"TARİHE YOLCULUK"

BAŞLIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde "Tarihe Yolculuk" adı altında yapılan ve büyük ilgi gören Kültepe Kaniş-Karum Kültür Turları başlıyor. Anadolu´nun en eski izlerini görmek için geziye katılmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´na başvurabilecekler.
Kayseri ve Anadolu tarihinin "Tarihe Yolculuk" adı altında tiyatral bir tur ile tanıtıldığı Kültepe Kültür Turu yarın (16 Temmuz Cumartesi) başlayacak. Kültür turları Ağustos ayının son haftasına kadar devam edecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültepe´nin sadece Kayseri´nin değil dünya insanlık tarihinin önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi ve Kayseri´de yaşayan herkesin Kültepe´yi görmesi gerektiğini belirtti. Bu bilinçle Büyükşehir Belediyesi olarak Kültepe´nin daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Şehrimiz pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent. Kültepe de bu anlamda çok önemli bir merkez. Kayseri´nin ticari genlerinin de kaynağı olan Kültepe´nin halkımız tarafından daha iyi bilinmesi gerekiyor. Bu nedenle 9 yıldır ücretsiz turlar tertip ediyoruz. Bu turların hemşehrilerimiz tarafından değerlendirilmesini diliyorum" dedi.
Kültepe Kültür Turları bu yıl Ağustos ayının son haftasına kadar her hafta cumartesi günleri yapılacak ve 27 Ağustos´ta sona erecek. Programa katılmak ve daha geniş bilgi almak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´nın 232 20 40 numaralı telefonunu arayabilecek ve rezervasyonlarını bu şekilde yaptırabilecekler.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü