TARİHE DESTEK EĞİTİME HİZMET

TARİHE DESTEK EĞİTİME HİZMET

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YRD. DEMİRCAN: “KAYSERİ’NİN YÜKSELİŞİNDEN GURUR DUYUYORUZ”

Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin restore edilmesiyle geçen hafta hizmete giren Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Kayseri’nin turizm, kültür, sanat, gastronomi şehri olduğuna dikkat çekerken “Kayseri’nin yükselişinden dolayı iftihar ediyor, gurur duyuyoruz ” ifadelerini kullandı.

25 bini basılı, 22 bini elektronik, 3 bini sesli olmak üzere 50 bin kitap bulunan Kayseri Şehir Kütüphanesinin açılışına Vali Şehmus Günaydın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, binlerce insanın faydalanabileceği Şehir kütüphanesi yaptıklarını söylerken şunları kaydetti. “Kayseri bir açık hava müzesidir. 1500 civarında şu anda tespit edilen tarihi eserimiz var. İşte tarihi eserlerin yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Hemen yanımızda Lale Cami, Meryem Ana Kilisesi, lise olarak yıllarca hizmet veren Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzemiz, hemen yanımızda Emir Sultan Cami, İbrahim Tennuri Cami, surlarımız, kapalı çarşımız meydana doğru ilerlediğimizde kalemiz ve diğer tarihi eserlerimiz. Yani nereden baksanız her yer tarih kokuyor. İşte biz bu tarihe sahip çıkma anlayışı ve duygusu içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakan yardımcımız Kendilerinin de sağ olsun bizlere hep tavsiye ettiği eserleri önceden projelendirirken fonksiyon ne yükleyecekseniz ona göre projelendirin dedi. Hem tecrübesiyle hem de doğru olduğunu bildiğimiz tavsiyesiyle bir bakıma bizlere de yol gösterici oluyor. İnşallah kendilerinden de desteklerini zaten esirgemiyor, taleplerimize de hep sıcak baktı. Bir başka güzelliği daha Kültür Bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcımız ve kıymetli yöneticileri buradalar. Dolayısıyla bu defa ne yapıyoruz. Şehir tiyatrosu yeniden hayata geçiyor. Devlet Tiyatrosu olarak müdürlüğümüz kuruluyor. İnşallah Kayserili hemşerilerimizde tiyatroya doyacak ve burada da devletimizin güvencesinde olan tiyatro eserlerini Devlet Tiyatroları sanatçıları vasıtasıyla izleme fırsatları bulacak. Hizmetten hizmete koşuyoruz. Malumunuz İl Kültür Müdürlüğümüzün Kütüphanesi var ama Kayserimizde bunun yetmediğini biliyoruz. Bizler de bu manada Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak daha önceki kütüphanelerimize ilaveler eklemek suretiyle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Beşinci kütüphanemiz olarak İldem bölgesine bir ay içerisinde açıyoruz. 800 öğrencimizin rahatlıkla oturup ders çalışabilecekleri bir ortam ve binlerce insanın istifade edeceği bir ortam. Buradaki kütüphanemizden tam 6 gün içerisinde tam 60 bin kişi faydalandı. Ne kadar ihtiyaç olduğunu merkezi olması herkesin burada rahatlıkla ulaşıp faydalanıyor olması önemli. 25 bin tane eser 22 bin tane de e- kütüphane mantığı içerisinde eserimiz var. Ayrıca sesli kütüphanemiz var. Ben emeği geçenlere teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim. “

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise Kayseri’nin gerçekten marka olma yolunda olduğunun altını çizerek şunları söyledi. “Kayseri bir kültür, sanat, gastronomi ve turizm şehridir. Gerçekten bir marka olma yolunda. Şimdi bir de balonlar geliyor. İşte Büyükşehir Belediye Başkanımızın heyecanı ve Valimizin de liderliğinde Kayserinin geleceğini çok parlak görüyorum. Ben bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. İstanbul’dan, Ankara’dan bakarken Kayseri’ye gıptayla umutla bakıyoruz. Kayseri’nin yükselişinden iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Bugün somut mirasımızın en somut örneklerinden bir binanın ihyası gerçekleştirilmiş. Ama bir de fonksiyon verilmiş ona. Sadece restore edilmekle kalmamış bu güzellik ortaya çıkmış. Gençlerimiz bu binadan aldığı ilhamla belki dünyada yarışacak ve kendisine yol haritası oluşturacak yüzlerce gencimiz olacak. Kültür böyle bir şey. Bir yaşam tarzı. Onun için Kültür Bakanlığımız restorasyonları ya bizzat yapıyor ya da yaptırıyor. Kültür Bakanlığının temel vazifelerinden biri de soyut mirasımız. O nedir? Dilimiz, Türkçemiz. Güzel bir Türkçe her şeyden önemlidir. Sonra şiirimiz, sonra şarkılarımız, sonra edebiyatımız, hikâyelerimiz, masallarımız. Kayseri’yi çok seviyoruz. Onun başarılarından ancak mutlu olabiliriz. Ben bu kütüphanenin Kayserimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında kültür varlıkları bakımından değerli bir hafta yaşadıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü. “Sahip olduğumuz kültür varlıkları bakımından değerli bir haftayı yaşıyoruz. Çünkü gerek bakanlarımızın, hükümetimizin, gerek yerel yönetimlerimizin, valiliğimizin çalışmalarıyla halkımızın ihtiyaç duyduğu konularda kültürel varlıklarımızı fonksiyonlu hale getiriyoruz. İşte dün hep beraber vatandaşlarımızın büyük bir sabırla beklemiş olduğu Etnografya Müzemizi açtık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızın maddi katkılarıyla yaklaşık 5 yıldır beklenen Etnografya müzemizi de dün hizmete açtık. Dün sosyal medya hesaplarımıza bakarken vatandaşlarımızın bu müzeyi heyecanla beklediklerini görünce Kayseri olarak bu alanda yapmamız gerekenleri de gördük. Aynı zamanda bugün bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla, gayretleriyle önemli bir eseri Kayserimize kazandırıyoruz. Kayserili gençlerimizin, vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz. Çocuklarımızın kütüphaneye olan ilgi ve alakaları da sabah 9’daki kuyruğu gördük. Gençlerimizin bu kütüphaneye gelebilmek için ne kadar istekli ve arzulu olduklarını görünce yapılan işin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle emeği geçen katkı veren herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. “

Konuşmaların ardından protokol mensupları açılış kurdelesini keserken, kütüphaneyi gezip öğrencilerle sohbet ettiler.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor