TARİHİ GEZİ

TARİHİ GEZİ

BAŞKAN ÇELİK, MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ KURT İLE BİR DİZİ İNCELEMEDE BULUNDU

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in daveti üzerine Kayseri´ye geldi. Başkan Çelik, Genel Müdür Kurt ile Kayseri´deki bazı tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Kayseri´deki temaslarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ederek başladı. Kayseri´den gelen davete memnuniyetle katıldığını ifade eden Kurt, "Kayseri Türkiye´nin medarı iftiharı. Kültürü, medeniyeti, geçmişi ve insanıyla gurur duyduğumuz bir şehir" dedi.
Başkan Mustafa Çelik de daveti üzerine Kayseri´ye gelen Genel Müdür Kurt´a teşekkür etti. Başkan Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tarihi eserleri koruma ve restorasyon anlamında Türkiye´nin birçok vilayetinin önünde olduğunu söyledi.
Başkan Mustafa Çelik ile Genel Müdür Yalçın Kurt karşılıklı bir süre görüştükten sonra Kayseri Kalesi´ne geçtiler. Kalede dış surların restorasyon ihalesini yaptıklarını ve çalışmaların başladığını belirten Başkan Çelik, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi projesiyle ilgili Yalçın Kurt´a bilgi verdi. Projeler üzerinde incelemeler yapan Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt daha sonra Kale içine yapılan Arkeoloji Müzesi´ni gezdiler. Müzenin son durumunu yerinde gören Çelik ve Kurt teşhir tanzim çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldılar.
Başkan Mustafa Çelik, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt´a Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni de gösterdi. Yalçın Kurt Milli Mücadele Müzesi´ni çok beğendiğini belirtti. Başkan Çelik burada müzeyi gezen vatandaşlarla da sohbet ederek müzeyle ilgili görüşlerini aldı. Müzeyi gezen Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt, Kayseri Lisesi´nden mezun olan Cumhurbaşkanlarımızdan Abdullah Gül ve Turgut Özal´ın balmumu heykellerinin bulunduğu sınıfı da ziyaret ederek fotoğraf çektirdiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Müzeler Genel Müdürü Kurt ile yapmış olduğu inceleme gezisini Talas ile sürdürdü. Talas´ta yapılan incelemelere Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da katıldı. Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt öncelikle Yaman Dede Konağı´nı gezerek burada bulunan eserleri incelediler. Daha sonra ise Ali Saip Paşa Sokağı´na geçildi. Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, bu bölgede yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.



Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı