TARİHİ İNCELEME

TARİHİ İNCELEME

Büyükşehir Belediyesi´nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi´nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan ve yapılmakta olan projelerle ilgili tarihi mekanları konukları ile yerinde inceledi. İnceleme gezisine Başkan Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen katıldı.
İncelemeler Kayseri Mahallesi´nde başladı. Kayseri Mahallesi´nin son durumunu ve yapılacak olan yeni çalışmaları anlatan Başkan Mustafa Çelik, konuklarına Kayseri Mahallesi´ndeki bazı konakları gezdirdi.
Tarihi inceleme Kayseri Mahallesi´nin ardından Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nde devam etti. Heyet, bitme aşamasına gelen müzeyi gezerek bilgi aldı. Başkan Mustafa Çelik, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ile birlikte müzede yer alan tarihi bir sınıfta sıraya oturarak poz verdiler.
Başkan Mustafa Çelik, Milletvekilleri Özhaseki ve Yıldız, Başkan Çolakbayrakdar ve Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen Kiçikapı´daki kilisede de incelemelerde bulundular. Başkan Mustafa Çelik, restorasyon çalışmaları devam eden Meryem Ana Kilisesi´nin 24 saat açık kütüphane olarak hizmet vereceğini belirtti.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı