TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÖZENDİRME YARIŞMASINDA

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÖZENDİRME YARIŞMASINDA

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NE ?JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ?

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu sene 16´ıncısı düzenlenen ?Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması?nda kazanan belediyelere ödülleri, YAPEX Fuarı´nda düzenlenen törenle verildi. Kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı Üst Örtü ve Cephe Yenilenmesi, Germir Mahallesi Tek Yapı Restorasyon Projeleri ile Tarihi Mahalle Cami ve Mescitlerinin Restorasyonları, Gülük Evi ve Fuat Gökçen Evi Restorasyonları ile Jüri Özel Ödülü´ne layık görüldü. Melikgazi Belediyesi adına ödülü Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç aldı.

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen ve her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren YAPEX Restorasyon Fuarı ?Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması?nın ödül törenine ev sahipliği yaptı. Tarihi Kentler Birliği´nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu sene 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. TKB´nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler YAPEX Fuarı´ndaki Özendirme Yarışması Sergisi´nde katılımcılarla paylaşıldı.

Ödül töreninde kültürel mirasın korunmasının ve işlevdirilmesinin önemine vurgu yapan ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen, Özendirme Yarışmasına yoğun ilginin ve nitelikteki artışın, üye belediyelerle kurulan ilişki ağı sayesinde oluştuğunu söyleyerek, iki noktaya vurgu yaptı: ÇEKÜL Vakfı´nın düzenlediği Çarşamba Kent Toplantıları ve ÇEKÜL Akademi´nin eğitim programları. Özgen bu ortaklık içerisindeki değerlendirmelerin verimliliği artırdığını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Özendirme Yarışmasına gelecek yıllarda, somut olmayan kültürel mirasın ve doğal mirasın korunmasına ve yaşatılmasına yönelik projelerin de başvurmasını beklediklerini söyledi.

Kültür Mirasını Koruma ve Özendirme Yarışmasında dört farklı çalışmasıyla jüri özel ödülüne layık görülen Melikgazi Belediyesi´nin ödülünü Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey´in elinden aldı.

Farklı merkezlerde, farklı ölçeklerde yoğun ve kapsamlı bir koruma programını temel bir gelişim stratejisi haline getiren, noktasal odaklarda tek yapı restorasyonlarından, kentsel ölçekte yenileme projelerine geniş bir yelpazede ilçenin tarihi kimliğini gün ışığına çıkartmaya yönelik çalışmalar sürdüren Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı Üst Örtü ve Cephe Yenilenmesi, Germir Mahallesi Tek Yapı Restorasyon Projeleri ile Tarihi Mahalle Cami ve Mescitlerinin Restorasyonları, Gülük Evi ve Fuat Gökçen Evi Restorasyonları ile ödüle değer görüldü.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"