TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ UZMANLARI

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ UZMANLARI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NE MİSAFİR OLDU?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği´nce her yıl düzenlenen Kültürel Birikimin Korunmasına yönelik eğitim programın bu yıl Melikgazi İlçesinde yapıldığını bugün tarihçi, sanat tarihçisi ve eski eserler uzmanı olan 60 bilim insanının Melikgazi Belediyesinin misafiri olarak Kayseri´ de olduğunu duyurdu?
Tarihi Kentler Birliği´nin eğitim programının Melikgazi Belediyesi Meclis Salonunda Kayseri Kültür Envanteri´ne kayıtlı tarihi eserlerin sunumu ile başladığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu etkinlikte tarihi yapıların korunmasında başarılı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarıyla model teşkil etmiş Melikgazi Belediye çalışmalarının yerinde incelendiğini kaydetti.
Tarih araştırmacısı, Yazar ve eski Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Çağırdağ´ın Kayseri tarihi ile ilgili konuşmasıyla başlayan eğitim seminerinde Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti? ?Melikgazi Belediyesi son iki yıldır gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile adeta tarihi mekanları günümüz hizmetine kazandırmıştır. Melikgazi Belediyesinin bu başarısı bir tesadüf değil, konuya vermiş olduğu önemin bir ifadesidir. 2014 yılında Tarihi Mekanların restorasyonu ile ilgili olarak Kentsel Tasarım Müdürlüğü adı altında bir müdürlük tahsis ettik. Konunun uzmanı olan bir ekip oluşturduk. Son iki yılda 16 eser belediyemizce aslına uygun olarak onarılıp, gelecek kuşakların hizmetine sunulmuştur. Kısa zamanda yaptığımız restorasyon çalışmaları ile büyük bir başarı imza attık. 3 alanda yaptığımız örnek çalışmalar Tarihi Kentler Birliğinin dikkatini çekerek ödüllendirilmiştir. Bugün şehrimizde misafir ettiğimiz bu konunun uzmanları ile çalışmalarımızı yerinde bizzat inceleyeceğiz. Bu eğitim seminerin başlığı zaten "Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği" konusudur?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor