TARİHİ KONAKTA TARİHİ MECLİS

TARİHİ KONAKTA TARİHİ MECLİS

Talas Belediyesi, meclis toplantısını 108 yıllık tarihinde ilk kez belediye binası dışında 2 asırlık tarihi Feyzioğlu Konağı´nda gerçekleştirdi.


Talas Belediyesi, meclis toplantısını 108 yıllık tarihinde ilk kez belediye binası dışında 2 asırlık tarihi Feyzioğlu Konağı´nda gerçekleştirdi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu başkanlığında mülkiyeti belediyeye ait tarihi konakta toplanan meclis, Aralık ayı gündemindeki 11 maddeyi görüşerek karara bağladı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Palancıoğlu, yılın son meclis toplantısını yukarı Talas´taki Feyzioğlu Konağı´nda yapmak istediklerini belirterek, "Bu tür tarihi mekanlar Talas´ta çok fazla. Hem meclis üyelerimizi burada ağırlamak, hem de bu tür mekanları kullanarak yaşatıp ayakta kalmasını sağlamak istedik. Bu nedenle belediye binamızın dışındaki ilk meclis toplantımızı burada yaptık. Ortam çok sıcak, gayet güzel bir mekan, dışarıda kar ve temiz hava varken meclis üyelerimiz sağ olsunlar bizleri kırmadı." dedi.
Meclis toplantılarını farklı mekanlarda yapmayı planlıklarını anlatan Başkan Palancıoğlu, "Belediye binamızın dışında da kararlar alıyoruz. Burası 200 yıllık tarihi bir konak. Bu konakla ilgili meclis üyelerimize bilgiler de aktardık. Ayrıca tarihi mahallelerde yapacağımız çalışmalarla ilgili kararlar alacaktık. Bu kararları burada almak için kendilerini küçük bir sürpriz yaptık. Bundan başka diğer toplantılarımızı da farklı kurumlarla burada gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Başkan Palancıoğlu, Talas´ın tarihi mekanlarını tanıtmak için farklı projeler hazırladıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Özellikle başta Erciyes A.Ş. olmak üzere çeşitli kuruluşlarla paket turlar planlıyoruz. Bu turlar kapsamında da Erciyes´e kaymağa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçemizin tarihi mekanlarını gezdirerek yeme içmelerini burada yapmalarını amaçlıyoruz. Yakın zamanda bu turları açıklayacağız."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor