TARİHİ OKUL,

TARİHİ OKUL,

?KOCASİNAN AKADEMİ´ ÇATISINDA HİZMETE GİRECEK ...

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon sonrası ?Gençlik Merkezi´ olarak faaliyet gösterecek olan Erkilet Mahallesi´ndeki General Emir İlköğretim Okulu´nda incelemelerde bulundu. Tarihi ve Kültürel mirasları koruyup yaşatmak ve geleceğe aktarmak için yoğun gayret sarf eden Başkan Çolakbayrakdar, sınıfları ve odaları tek tek gezerek, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Tarihi okulun restorasyon çalışmalarının soğuk havaya rağmen tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Tarihi okul, restorasyon sonrası Kocasinan Akademi´nin çatısı altında hizmet verecek. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmet verecek olan merkezimizde çalışmaların sonuna yaklaştık. Burası Cumhuriyet Dönemine ait bir yapıdır. Bu yapıyı hem korumak hem de gelecek kuşaklara fiziki yapı olarak kazandırmak adına başlatmış olduğumuz çalışmalar nihayete erdi. Son teknolojiyle donatılmış modern dersliklerin olacağı okul, bir kamp merkezi, gençlik merkezi olacak. Bu merkezde gençlerimiz eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak, toplumda daha aktif bireyler haline gelecekler. Şimdiden Kocasinan´a Kayseri´ye hayırlı uğurlu olsun.? ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, ilçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları, aslına uygun bir şekilde restore edip son teknolojiyle donatılarak vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor