TARİHİ TABLAKAYA´NIN

TARİHİ TABLAKAYA´NIN

İLK ETABINDA SONA DOĞRU

Tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için başlattığı çalışmalarla, ilçenin gizli güzelliklerini ortaya çıkaran Talas Belediyesi´nin ?Tablakaya Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi?nde sona yaklaşılıyor. Eski belediye binası başta olmak üzere meydan peyzajı ve tarihi yapıların restorasyonunu kapsayan tarihi projede birinci etap bitmek üzereyken projenin ikinci etabı yakın zamanda başlayacak.
Mahalle sakinlerinin projeden oldukça memnun olduğunu söyleyen Tablakaya Mahalle Muhtarı Şaban Ünal, yok olmak üzere olan bir mahalleyi ayağa kaldıran Başkan Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür ederek, ?2014 seçimlerinde muhtar seçilip buraya geldiğimde çok sağlıksız bir mahalleydi. Eski dokuyu canlandırmak için Başkan Beyle görüşmeler yaptık. Alt yapının yenilenmesi, doğalgaz gitmeyen bütün yerlere doğalgazın ulaşması için çalışmalar yapıldı. Alt yapı tamamen yenilendi. Mahallemize sağolsun Sayın Başkanımız Mustafa Palancıoğlu el attı. Alt yapımız bittikten sonra Arnavut kaldırımları döşendi. Binalar restore edildi. Bağ ve bahçe duvarları yenilendi. Kötü görüntü ortadan kaldırıldı. Eski Talas´ın gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret gösterildi. Şuan birinci etap bitmek üzere. İkinci etap olarak Muammer Bey Caddesi ve Baykara Sokağa ağırlık verilecek. Meydan projesi de yakında başlıyor. Belediye binamızın da restorasyonu bitti. Yakında faaliyete geçecek. Çok güzel bir çalışma oldu. Başkanımıza Tablakaya Mahallesini ele aldığından dolayı çok teşekkür ediyoruz.? dedi.
Tablakaya Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında düşüncelerini ifade eden mahalle sakinleri ise şunları söyledi:
?Mahalle sakinleri olarak bu kadar temiz bir iş şimdiye kadar görmedik. Sağolsun Başkanımız bu güzel eserleri ortaya çıkardı. Bu projeden çok memnunuz. Tarih ayağa kalkacak inşallah. Çamurdan bizi kurtardınız. Elektrik ve suyumuzu yenilediniz. Belediyemize ve devletimize çok dua ediyoruz. Tarihimiz yok olup gitmedi. Emeklerinden dolayı Başkanımıza ve Talas Belediye personeline çok teşekkür ederiz.?



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi