TARİHİ TABLAKAYA´YA

TARİHİ TABLAKAYA´YA

ÖZHASEKİLİ AÇILIŞ

Talas Belediyesi tarafından ilçenin tarihi mahallelerinden Tablakaya´daki 200 bina, meydan ile 2 cadde ve 9 sokakta yaklaşık dört yılda tamamlanan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin katıldığı törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çokalbayrakdar, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, İlçe Başkanı Kerem Ekici, İlçe Kadın Kolları Başkanı Adile Erciyes ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Tablakaya Muhtarı Şaban Ünal, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, göreve geldiğinde mahalleliye verdiği sözü anlatarak, ?Burası yekpare olarak Kayseri´de kalmış, bütün tarihin canlandırılabileceği tek tarihi bölge. Kayseri´de birçok yerde tarihi eser var ama tek parça Han, Harman ve Tablakaya mahalleleri. Kapadokya kadar potansiyeli olan bir yer burası. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştüğümüzde Erciyes Master Planına en büyük katkıyı sunacak yer bu bölge. İnsanlar kayak yaptıktan sonra gidebilecekleri yer aradığında tarihi yerleri tercih ediyorlar.? dedi.

Tarihi yapıdaki çalışmaların zorluğundan bahseden Başkan Palancıoğlu, ?Dört yıldır burayı ilmek ilmek işledik. Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum sabırlarından dolayı. Doğalgazından suyuna, elektriğinden internetine kadar her şey sıfırdan yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm altyapı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu binanın arkasındaki alanla birlikte 5 bin metrekarelik bir meydan oluşturma projemiz hazır. Gerekli desteklerle bu projemiz de belki de Kayseri´nin en güzel meydanlarından olacak.? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Kayseri´ye Talas´a yakışır bir iş çıkardığı için Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler belediye başkanları olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. İmar ve altyapı çalışmaları yapıyoruz ama bir yandan şehrin ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerin önemli bir ayağı şehrimizi turizm açısından daha değerli hale getirmek, tanıtmak. Ve Kayserimizin güzelliklerini ekonomimize katkı haline getirmek.? ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ?Bugün bir dizi önemli açılış ve temel atma törenlerine katıldık. Ama içlerinde açıkça belirtmeliyim ki en heyecan verici, tarihimizle bizi buluşturan, estetiği bol olan en büyük projedeyiz. Bu vesileyle değerli Talas Belediye Başkanımızın şahsında bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise şunları söyledi: ?Buradaki binaların eski halini bilirim. Şimdiki haliyle harika bir görünüm kazanmış. Atatürk Bulvarı üzerindeki bahçeli binaların duvarlarının da mükemmel bir görüntüsü var.? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, ?Talas Belediye Başkanımıza tarihi eserlere verdiği değer için teşekkür ediyorum. Belediye başkanıyken tarihi eserler konusunda başkanlarımıza hep anlatmaya çalıştık. Bu eserlerimiz bizim kıymetli miraslarımız. Geleceğe taşıyacağımız en önemli yapılarımız. Yabancı biri geldiğinde şehirdeki 15 katkı binaya bakmak istemez. Ama bu binaları, Kayseri Mahallesini görmek ister. Camilerimizi, medreselerimizi, han ve hamamlarımızı görmeye gelir. Buralara fonksiyon yükleyip keyif mekanları yapmalıyız. Böylelikle turizmden istifade edeceğimiz ortam olmalı.?

Konuşmaların ardından protokol üyeleri projenin açılış kurdelesi kesti, daha sonra çalışmaların yapıldığı konak ve sokakları inceledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı