TARİHİ ESERLERDE RESTORASYON ÇALIŞMASI

TARİHİ ESERLERDE RESTORASYON ÇALIŞMASI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Vakıflar Haftasında anlamlıbir çalışma başlattıklarını ve bu çalışma ile 5 mahalle de yer alan tarihi yapıların onarımı için ortak proje başlattıklarını bildirdi.

Kemeraltı, Küçükmustafa, Gülük, Caferbey Ve Şehitnazımbey Mahallelerinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait tarihi eserlerin restorasyonu için protokol yapıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, önemli olan bugünü Melikgazililere rahat, huzurlu ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak yanında geçmişe ait eserlerin de bilinçli bir şekilde korunması ve yaşatılması gerektiğini belirtti.

Ortak bir proje ile bir bütün çalışma…

Melikgazi belediyesi olarak Çağırağası Konağı ile başlayantarihi mekanların sahiplenilmesi, onarılması ve günümüz hizmetine sunulmasıçalışmasının büyük bir hızla ve seri şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunlarısöyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak gerçekleştirilen çalışmalar belediyecilik adına referans gösterilmektedir. Çünkü Günümüz Melikgazililere sağlıklı, çevreci ve temiz bir mekânda yaşamalarına imkân tanıdığımız gibi geçmişe ait değerleri de koruyor ve kolluyoruz. Bu yetmiyor gibi günümüzün hizmetine sunarak modern yapılar yarında tarihi mekânların yan yana hizmet vermesine sağlıyoruz. Çağırağası konağı ile işe başladık. Köprü, çeşme ve külliye ile devam eden çalışmalara yeni bir proje ekledik. Vakıflar haftasında bu anlamlı vakıf eserlerini onaracağız Bunun için protokol yapıldı. Şimdi ortak bir bütün çalışma ile bir proje hazırlayıp bu tarihi eserleri günümüze kazandıracağız. Çevreci, Eğitimin ve sporcunun dostu, sağlık hizmetlerin uygulayıcısı olarak bilenen Melikgazi’ye yeni bir sıfat daha eklenmişoldu. Geçmişine ve Anadolu’ya sahip çıkan Belediye… Melikgazililere ve Anadolu kültür mirasına şimdiden hayırlı olsun”



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi