TARİHİ MERDİVENLİ SOKAK ASLINA DÖNDÜ

TARİHİ MERDİVENLİ SOKAK ASLINA DÖNDÜ

Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Tablakaya Mahallesi tarihi Merdivenli Sokağı’nı baştan sona Arnavut kaldırım ve basamaklarla yeniledi.

Talas’ta tarihi doku ve silueti korumak için çalıştıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, sokakları aslına uygun olarak restore ettiklerini söyledi. Başkan Yıldırım, bu yıl 8 bin 500 metrekare Arnavut kaldırımın tarihi dokuyla bütünleştiğini ifade ederek, amaçlarının tarihi dokuyu modern hayatla sunmak olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım şöyle konuştu:

 

“Geçmişi paha biçemeyecek tarihi doku ve kültürel mirasa sahip olan Talas’ta, tarih adına ne kadar yapı, sokak, konak, ev varsa tek tek restore ederek aslına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Biz bu çalışmaları geçmişimize saygı olarak görüyoruz. Bu çalışmalardan olan tarihi Merdivenli Sokağını da aslına uygun olarak restore ettik. Tarihi sokakta Arnavut kaldırım çalışması yaptık. Basamaklar tabiri caizse tek tek ilmik ilmik dokunarak işlendi. Bu sokakta basamaklar özel bir çalışmayla 1 ay içinde tarihi görünüme uygun bordürler döşendi.”

 

Başkan Yıldırım, tarihi Merdivenli Sokak’ta tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını kaydederek, “Kışın ve yağışlı havalarda kullanılamayan bu sokağımız, çalışmalar sonrasında aynı zamanda tarihi dokuya uygun bir sanat sokağı olarak turizme hizmet verecek görünüme kavuştu. Oldukça zor şartlarda çalışılan sokakta bölgenin en güzel taş işçiliklerinden biri uygulandı” dedi.

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü