TARİHİ YAPILARA ÖNEM VERİYORUZ

TARİHİ YAPILARA  ÖNEM VERİYORUZ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak şehre yeni yerleşim alanlarının oluşmasına ve inşa edilmesine imkan tanıdıklarını, çevre ve doğal alanlar oluşturduklarını ancak en önemlisi eski tarihi yapıları da koruma ve ko

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekanların restorasyonu yapılarak günümüzün hizmetine sunma çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Düvenönü semtinde bulunan ve Hatıroğlu Parkı ile bütünleşerek yeşil bir çevre ile korama altına alınan tarihi Hatıroğlu Camisi’nde bir dizi çalışma gerçekleştiriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak zaten özel ekipler kurarak ilçe sınırları içersinde her zaman bakım, onarım ve özellikle temizliğini gerçekleştiriyoruz. Hatıroğlu camisinde hem bakım yaptık hem de abdest alma yeri ile tuvalet yeri oluşturduk. Çarşı içerisinde yer alan ve yoğun kullanılan camiye yeni bir işlevlik kazandırdık. Çünkü Hatıroğlu Cami tarihi olduğu kadar yapılış tarzı, mimarisi ve taş yapı olması itibari önemli bir mimari özellik taşımaktadır. Sanat tarihçileri ve mimarlar için adeta açık alan müze niteliğindedir” dedi.
Hatıroğlu Camisi artık çevresi ile bütünleşen ve tarihi misyonuna işlevlik kazandıran çalışma ile hizmet vereceğini ifade eden Dr. Memduh Büyükkılıç, şu anda belediye olarak 12 tarihi yapıda yenileme yaptıklarını ve bu yıl sonunda hizmete sunacaklarını sözlerine ekledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü