TARİHİ VEZİRHAN

TARİHİ VEZİRHAN

TERK EDİLİYOR

HABERİ İZLE

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Tarihi Vezir Hanı, boşalıyor. Vakıfların yenileme projesinden sonra şuan oradaki esnaflar tekrar Vezir Hanına gelmeyi düşünmüyor.

Yapıldığı yıllarda, sadece kuyumcu, abacı, kumaşçı, çuhacı gibi popüler olan mesleklerin alışverişinde bulunduğu Vezir Hanı, günümüzde artık araç parkından başka bir işe yaramıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu duruma engel olmak ve Vezir Hanını tekrar hayata geçirmek için yenileme çalışması yapacağını duyurdu lakin şuan oradaki esnaf yenileme bittikten sonra orada kalmayı düşünmüyor.

Vezir Hanında yüncülük yapan bir esnaf mikrofonlarımıza Restorasyon yapılacak, şuanda ihale aşamasında” diyerek yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Öte yandan Şapkacı Mustafa Filiz ise; şu anda 10 – 15 tane esnaf var, yüncü, şapkacı, ayakkabıcı, kilimci. Şuan terk edilmek üzere restore olacağı için dükkan bulan gidiyor. Restorasyon yapıldıktan sonra geri gelmeyi düşünmüyorum, zaten ne olacağı bilinmiyor. Yani kimlere verileceği belli değil. Restore işi kolay bir şey değil uzun sürebilir. 3 sene diyorlar ama 5 sene sürebilir belli olmaz. O zamana kadar da bizim işimiz değişir.” şeklinde konuştu.

81 yaşındaki antikacı Osman Baba ise, 60 senedir antikacılık yapıyorum. İşimiz oluyor şükür, burası restorasyon yapılacağı zaman çıkacağım mecbur ama başka yerler de dolar ve euro üzerinden fiyat istiyorlar, çok pahalı. Buradaki antikalarımı eve götüreceğim ve ondan sonra başka bir yer bulacağım. Buraya gelmeyi artık düşünmüyorum. Atatürk Evi tarafından bulmaya çalışıyorum eğer uygun bir yer bulabilirsem.” Diyerek Vezir Hanını terk edenlerin arasında olacağını belirtti.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti