TARIM ARAZİLERİ

TARIM ARAZİLERİ

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette ilçe sakinleri ve esnafla ile sohbet edip gönüllerini aldı. Başkan Büyükkılıç ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede ?Bünyan ilçesinin atıl durumdaki arazilerinin ekonomiye kazandırıp, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağız? değerlendirmesinde bulundu.

Bünyan halkı ile oturan ve sohbet eden, esnafa, mahalle sakinlerine, üreticilere, yatırımcılara ve çiftçiler için de gerçekleştirecekleri projelerinden bahseden Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, ilçelerin yerel kimlikleri ile kalkınmasına öncülük edeceklerini ve çalışmaya da Bünyan ilçesinde başlayacaklarını ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerinin devamında Bünyan ilçesinin niteliklerini bildiğini belirterek? Bünyan İlçemizin ekonomisinde tarım ön plandadır. İlçenin her bölgesinde hububat ve yem bitkileri yetiştiriciliği ve hayvancılık yapılmaktadır. İlçe genelinde tarla ürünleri ekiliş alanı 335.473 dekardır. Toplam arazinin 115.450 dekarı nadas alan, 7.500 dekarı yem bitkileri, 5939 dekarı meyve ve sebze üretimi için kullanılmaktadır. İlçedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve kümes hayvancılığı ile uğraşılmaktadır. Ancak bu çok yetersizdir. Yeni planlama ile nadasa toprak bırakılmayacak ikinci ürün ekilecek. Boş tarım arazileri mutlaka tarım üretimine kazandırılacaktır. Bu vesile ile artan tarım ile ilçenin tarımda kazandığı gelir artacak, istihdam sağlanacak ve bölgesel kalkınma sağlanacaktır. Sera üretimi özendirilecek ve sera alanları oluşturulacaktır. Tüm bunlar için gerekli planlamalar yapılmıştır? değerlendirmesinde bulundu.

Bünyanlı çiftiler ise ?Tarım da ön planda olmak istiyoruz. Ürettiklerimizi gerçek fiyattan satmak istiyoruz. İkinci ürünleri ekmek istiyoruz. Seracılık, Kümes hayvancılığı, arıcılık ve kültür mantarı gibi yeni girişimlere açığız. Bizim bunları planlayacak ve bizleri bir araya getirecek güçlü bir yerel yönetime ihtiyacımız var? diye konuştular?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı